Voedsel en drank, en wat buitenklussen

Als eerste wil ik melden dat de zuurkool gelukt is. Daar zijn we heel blij mee, en we hebben er ook al twee keer van gegeten. De volgende witte kool is zo’n beetje klaar, dus daar kan ik binnenkort een nieuwe pot vol van maken…

Afgelopen dinsdag hebben we, zoals in het vorige bericht gemeld, appels klein gemaakt en geperst. Het leverde in totaal iets minder dan 3 liter sap op. Dat hebben we in z’n geheel in de jerrycan gedaan om cider van te maken.

De eerste paar dagen schuimde het sap behoorlijk. Nu wordt het al wat kalmer. Het moet ongeveer 3 weken staan.

Deze week heb ik ook de likeur die ik van kersen en zwarte bessen gemaakt had, in schattige kleine flesjes over gedaan. We moesten beide soorten natuurlijk ook even proeven. En hoewel we nooit echte likeurdrinkers zullen worden, vonden we ze allebei erg lekker van smaak. Deze flesjes gaan kerstcadeau’s worden.

Vandaag hebben we inkopen gedaan voor het nieuwe hekwerk dat achter het huis komt. En we hebben een nieuwe golfplaat gekocht voor op het afdak. Luc had gisteren de tweede beschadigde recht afgesneden en op de eerste beschadigde gelegd. Samen zijn ze de breedte van één plaat. Vervolgens de niet beschadigde hoekplaat opgeschoven. En vandaag de nieuwe plaat op het hoekje bevestigd.

Tot slot heb ik vanmiddag de pompoenen een beetje aan de kant gedaan. En de laatste twee grote pompoenen geoogst en naast de achterdeur gelegd. De eerdere twee grote pompoenen liggen naast de voordeur van de kruidenwerkplaats.

Hopelijk hebben we morgen veel droge buien, dan kunnen we beginnen met het hek. Het hout dat we gekocht hebben komt uit de omgeving. De houtzagerij in Veelerveen, waar we het gekocht hebben, werkt alleen met streekhout. Dat vinden we een prettig idee.

Dit bericht is geplaatst in Afdak, Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Voedsel en drank, en wat buitenklussen

 1. Roelien schreef:

  Wat fijn dat de zuurkool gelukt is!
  Droge buien?

  • Anke schreef:

   Lekkere zuurkool. En binnenkort maken we nieuwe!
   Ken je de uitdrukking ‘droge buien’ niet? Misschien is het Gronings, ik heb geen idee.

Reacties zijn gesloten.