Activiteit in de kruidenwerkplaats

Op de laatste keuterdag was iemand die ook yogales geeft. Hij probeerde mij over te halen om naar zijn les in Bourtange te komen. Maar ik heb geen zin om daarheen te rijden, dus dat gaat niet door.

’s Avonds stuurde hij een berichtje, dat de kruidenwerkplaats (daar was de keuterdag) hem ook wel een geschikte ruimte leek om yoga te geven. Donderdag kwam hij kijken en overleggen hoe we dat zouden kunnen organiseren, welke maatregelen er nodig zijn om het comfortabel genoeg te krijgen. En wie er mee zou willen doen op deze plek.

Ik besloot om nu eens de gordijnen te maken voor de ramen en deur voor, en voor de zijdeur. En een paar tochtkussens om voor de deuren te leggen. Ik ga de kachel op tijd opstoken, en we zetten er elektrische kacheltjes bij.

Dit weekend heeft Luc geholpen met het ophangen van gordijnrails. We hadden voor de keuterdag het oude vloerkleed van een van onze familieleden voorin de kruidenwerkplaats gelegd, omdat de vloerbedekking daar wat gaten vertoont vanwege de vroegere aanwezigheid van een muurtje. Luc heeft nu de oude vloerbedekking weggehaald, zodat dat vloerkleed nu gelijk ligt met de andere vloerbedekking. Ziet er prima uit!

De oude gordijnen van de woonkamer in Hasselt, die voor de verbouwing in onze slaapkamer hingen, heb ik van zolder gehaald. Eén deel moest een beetje korter, en kon toen zo aan een stukje gordijnrail dat we nog hadden liggen.

Voor de voorkant heeft hij van verwarmingsbuis een ophangsysteem gemaakt. En ik herinnerde me dat we gordijnen hebben met ringen erin, die we niet allemaal gebruiken. De bovenkant van die gordijnen heb ik eraf geknipt, en op de op lengte geknipte woonkamergordijnen genaaid.

Op deze foto is het vloerkleed ook te zien.

Van de twee pijpen van een oude spijkerbroek heb ik twee tochtkussens gemaakt. Gevuld met een paar oude truien, en de uiteinden afgewerkt met stukjes van dezelfde stof waar ik de rolgordijnen van de kruidenwerkplaats heb gemaakt.

Woensdag is de eerste yogales!

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Schuur. Bookmark de permalink.

2 reacties op Activiteit in de kruidenwerkplaats

  1. alie schreef:

    Dat ziet er goed uit!

Reacties zijn gesloten.