Activiteiten op een druilerige dag

We hadden gehoopt dat het droog genoeg zou zijn om buiten aan het werk te gaan. Maar dat was jammer genoeg niet zo. Gelukkig hebben we ook nog genoeg binnen klussen!

Het grootste deel van de dag zijn we in de kruidenwerkplaats aan het werk geweest. Als eerste hebben we de hoge stapel kalkhennepblokken wat lager gemaakt. De stapel begon namelijk wat naar de muur te hellen. Dat leek ons niet goed. Dus een pallet ernaast, en daar de helft van de blokken op.

Vervolgens hebben we in de andere hoek van de kruidenwerkplaats (naast de zijdeur) ruimte gemaakt om de laatste spullen uit het kleine schuurtje neer te kunnen zetten.

Al het lange materiaal, zoals parasols, lang stelig tuingereedschap en de lange bamboestokken hebben een plekje naast het eendenhok gekregen.

Deze ruimte willen we op termijn ook nog afsluitbaar maken, zodat de motorgrasmaaier er ook kan staan, De motormaaier en de fietsen staan als enige nog in het kleine schuurtje. We zijn nog niet aan slopen toe, dus dat kan nog wel even.

Toen dit klaar was (en nog weer het een en ander uitgezocht voor de kringloop, oud ijzer en de stort) konden we verder met de kachel. ’s Ochtends hadden we de kachel nog even lekker opgestookt, maar na de koffie hebben we hem uit laten gaan. Rond twee uur was de pijp voldoende afgekoeld om hem los te kunnen halen. Toen gekeken of we deze passend op de Rayburn konden maken. Dat moest lukken, maar er moest nog wel nieuw koord komen voor de afdichting van de plaat bovenop en rond de aansluiting met het rookkanaal. Dat hebben we gehaald. En we hebben gelijk een borstel gekocht om het rookkanaal mee schoon te maken. Die bleek namelijk behoorlijk vies.

Afijn, de plaat waar de kachel op moest die lag op z’n plek, en de kachel stond er op hondjes voor. Toen hebben we toch maar een buurman gevraagd om te komen helpen. De heren sjorden de kachel aan een kant omhoog, zodat ik er balkjes en stukken pijp onder kon doen of weghalen. En zo kwam het loodzware gebeuren op z’n plek.

De kachelpijp is pas gemaakt en aangesloten. En het koord is vast gelijmd.

En nu maar hopen dat we hem aan de praat krijgen. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Schuur. Bookmark de permalink.

2 reacties op Activiteiten op een druilerige dag

  1. Roelien schreef:

    De Rayburn staat prima op zijn plek daar! Heel veel kookplezier!

Reacties zijn gesloten.