Afdak bouwen – dag 1

Aan het begin van de week hebben we een bezoek gebracht aan een houthandel. Daar hebben we aangegeven wat we willen bouwen. Zij hebben het rekenwerk voor ons gedaan en een offerte gestuurd. Afgelopen vrijdag hebben ze de materialen geleverd.

Dus nu lag het klaar om mee aan de gang te gaan…. Tja, dat moet dan maar 🙂

Ik was vanochtend al iets na 7 uur op. Ik kan het niet over m’n hart verkrijgen om de kippen in hun nachthok te laten zitten terwijl het licht is… Hoe ik dat van de zomer doe, zie ik dan wel weer.

En niet al te veel later bleek ook Luc te zijn opgestaan. Volgens hem was Donna daar schuldig aan. Zij begon nl op zijn hand te jagen…

Na een relaxte start, zijn we rond 10 uur begonnen. En dit is het resultaat om 16.30 uur:

De eerste verbindingsbalk tussen de voor- en achterkant zit eraan. Daarvan moeten er nog 4 meer geplaatst worden. Dan nog dwarsbalkjes en daar dan doorzichtig golfplaat op.

Als dat klaar is maken we de achterkant verder dicht. Er zit al 1 plank, zoals je kunt zien. Daar komen nog 2 bij op. En dan het glas.

Tot slot maken we een plantenbak langs de achterkant, onder het afdak. Dat wordt onze benadering van een kas. Die plantenbak wordt iets smaller dan de achterkant. Het afdak is 4 meter breed, de plantenbak wordt 3 meter breed, en 70 cm diep. En 60 cm hoog.

Of we dat morgen allemaal afkrijgen is de vraag. Het antwoord is morgen te lezen op deze site 🙂

Dit bericht is geplaatst in Afdak, Klussen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Afdak bouwen – dag 1

  1. alie schreef:

    Dat schiet mooi op!
    Het lijkt een solide bouwwerk te worden!!

    • Anke schreef:

      Nu nog droog weer op de dagen dat we tijd hebben, dan kunnen we het afmaken. 🙂

Reacties zijn gesloten.