Allerlei

We hebben gisteren en vandaag flink regen gehad. En onweer.

En we hebben gemerkt dat Fem onweer niet leuk vindt. Dat uit zich door onrustig heen en weer lopen en blaffen. Ik heb haar afgeleid met haar favoriete speeltje: zo’n rubberen ding waar eten in kan. Die tip had ik ergens gelezen in verband met honden die niet van vuurwerk houden. Zo lang ze ermee bezig was, werkte het goed. En ik ben bij haar in de kamer gaan liggen. Zo kon Luc nog redelijk doorslapen, aangezien hij vanochtend moest werken.

Ik ben nog weer aan het verpotten geweest: vier kerstomaatplanten staan nu in de volle grond aan de zijkant van het huis. De rest moet nog, maar Luc kwam thuis, en we zouden verder met de werkplaats, dus dat hebben we vanmiddag gedaan.

Zo’n punt dichtmaken is best wel een klus. Het is nog niet helemaal dicht, morgen maken we het af. Dat is in ieder geval de bedoeling. Nu ziet het er zo uit:

Tussendoor heb ik wat kledinghaken opgehangen voor jassen en overalls en dergelijke. We hebben een hele lading van deze haken, die hingen in het theater.

Ik heb nog wat tuindingen op de foto gezet, zoals (bijna) bloeiende azalea’s.

En niet te vergeten: de bomen achterin de tuin die ik voor esdoorns had uitgescholden. Het zaad klopte al niet, en het blad wat er nu aan zit al helemaal niet. Het zijn iepen. Kenmerkend volgens Wikipedia is de ongelijke bladbasis, die ik hier voor jullie op de foto gezet heb. Mijn plantenkennis wordt weer helemaal up to date nu ik hier woon. 😉

Aan de overkapping, naast de druif hangt een vogelnestkastje. Maar vogels zitten er dit jaar niet in, wel insecten. We denken dat het boomhommels zijn. Het is een soort die graag in een oud vogelnestkastje hun kolonie vestigt.

Tot slot nog een foto van de eerste oogst: radijsjes.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.

3 reacties op Allerlei

 1. Luc schreef:

  Helaas geen honing uit eigen tuin 😉

 2. Alie schreef:

  Mijn onderhuurders zijn uitgevlogen,en
  nu zijn de hommels weer bezig bij het mezenhok
  bij de lijsterbes.Die staat in volle bloei.
  Mooie radijsjes!!!

Reacties zijn gesloten.