Alweer een weekend kleine klusjes

Zaterdag waren we op pad, bleef vandaag over om te klussen. Het weer was heel onbestendig, dus niet geschikt voor buitenwerk.

Niet getreurd: Luc heeft een extra tl-buis in de werkplaats gemonteerd. En daarna een houder voor snijplanken voor in een keukenkastje gemaakt.

Ik heb namelijk deze week de keukenkastjes schoongemaakt, opgeruimd en gereorganiseerd. Het feit dat de snijplanken allemaal op het aanrecht stonden, begon me te storen. Ik heb er een kastje voor vrij gemaakt, maar de planken vielen telkens om. Nu dus niet meer.

Terwijl Luc hiermee bezig was, heb ik de grote hoeveelheid rijpe tomaten verwerkt tot soep en pesto. We hebben van cadeaugeld een keukenmachine gekocht, en daar heb ik vandaag dankbaar gebruik gemaakt. Er was ook nog een witte kool groot genoeg om te oogsten. En daar heb ik zuurkool van gemaakt. Wat een genot om het fijnmaken in de keukenmachine te kunnen doen! En nu maar hopen dat het fermentatieproces dit keer wel goed gaat.

Op de linkerfoto ook nog de oogst aan peren. Ze lieten gemakkelijk los. Ze zijn nog wel hard, maar dat zal met een paar dagen op de schaal liggen wel veranderen.

De perenboom heeft een beurtjaar. Vorig jaar hing ie helemaal vol. De andere fruitbomen dragen niets. Voor zover er in eerste instantie al wat aan hing, is dat allemaal in de loop van de zomer eraf gevallen.

In de middag zijn we bij de lokale kringloop op bezoek geweest. Daar keken we naar wat klein spul voor in de keuken. We zijn redelijk geslaagd. We liepen ook tegen een heel mooi schilderij aan (nou ja, een print ervan, denk ik). Past perfect op de slaapkamer boven de hoge ladekast.

Tot slot nog een foto van het boeketje bloemen dat ik uit de tuin heb gehaald.

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Schuur, Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Alweer een weekend kleine klusjes

  1. Roelien schreef:

    Heerlijk om kleine klusjes te doen die meteen slagen!

Reacties zijn gesloten.