Appels, kastanjes en deuren

De afgelopen paar dagen zijn er nog wat leuke dingen gedaan. Zo hebben we de verzamelde tamme kastanjes gepeld en gedroogd. Het moet nog fijner gemaakt worden, en dan hebben we kastanjemeel. Niet veel, maar vast wel genoeg om ergens in te verwerken.

We hebben de nog aan de boom hangende appels geplukt. Dat waren er niet zoveel meer, maar voldoende voor een paar potjes appelmoes. Van de schillen maak ik appelazijn. Dat duurt even, maar de pot met schillen en water heeft een plekje op het aanrecht.

Vandaag heb ik de moed gevonden om verder te gaan met de deuren die in de kruidenwerkplaats liggen. De gele deur is nu aan één kant geschuurd. Toen ik hem omdraaide zag ik al dat een deel van de verf afgebladderd was. Ik heb gelijk de krabber er maar bij gepakt. Toen ik een goed begin had gemaakt ben ik gestopt. Het is best zwaar werk, dus een andere keer verder. Bovendien wilde ik de andere deur nog een laagje verf geven.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Voedsel, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Appels, kastanjes en deuren

  1. alie schreef:

    Zo te zien mooi glad de ene deur.Even over de kastanjes.
    Mijn vader snipperde de kastanjes en smoorde ze met een
    paar uitjes en champignons.Geen zout!

Reacties zijn gesloten.