Badkamerwandje en tuinwerk

Dit weekend hadden we hulp. Het was de bedoeling dat er aan een deur gewerkt zou worden. Dat is ook wel gebeurd, maar eerst is er het een en ander geoogst in de moestuin. En er zijn wat stukken moestuin opgeschoond. Tot slot is de tweejarige broccoli in de grond gezet. Ik ben er blij mee!

De geoogste prei bleek flink aangevreten door de larve van de prei mineervlieg. Na het schoonmaken bleef er net genoeg over voor de maaltijd van zaterdag. Ook de knolvenkel is geoogst, en gelijk in de maaltijd verwerkt. De knollen waren nog erg klein, maar door de lagere temperaturen groeiden ze ook niet meer. Verder zijn de meeste wortelen geoogst, omdat ik bij een eerdere oogst een flink aangevreten wortel had gezien. Het zag er echter zo goed uit, dat een deel van de wortels nog in de grond zit. De oogst is behoorlijk, dus wat er nu in de koelkast ligt, daar kunnen we ook al heel lang mee doen. Ik denk dat ik een deel ga invriezen.

Wat betreft de verbouwing: Luc heeft het stukje muur naast de badkamerdeur er in gezet. Daarna heeft hij een plank en een metalstud profiel boven dit muurtje en het deurkozijn gemaakt. Toen moest hij nog op jacht naar extra verticaal metalstud profiel, want daarvan hadden we net te weinig besteld. Dat bleek nog niet zo eenvoudig, maar is wel gelukt. Het is nu zo ver dat de blokken op maat gemaakt kunnen worden.

Ter afsluiting van de dag heeft hij de achterkamer en de kleine kamer opgeruimd. Belangrijk, omdat de komende week de kozijnen vervangen worden!! 😀

Dit bericht is geplaatst in Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.