Bessen plukken en andere nieuwtjes

Afgelopen vrijdag heb ik de eerste twee raamkozijnen schoongemaakt en geschuurd. Vandaag heeft Luc de gaten onderaan dicht gemaakt. Morgen hoop ik de eerste laag lak erop te zetten.

Gisteren waren we druk met een ritje naar Zwartsluis, om daar een koelvriescombinatie op te halen. Vandaag zijn we eerst op de fiets naar Vlagtwedde geweest. Daar was een landbouwbeurs, dat leek ons wel een keer leuk om te kijken. En het was ook leuk. Wel erg warm, en dat was dan ook de reden om na ruim een uur weer terug te gaan fietsen.

Na de lunch zijn we nog even naar Bellingwolde gefietst om eitjes te halen. Daarna zijn we met een grote kan ranja met ijsklontjes achterin de tuin gaan zitten. Fem mocht ook mee. Ze kan los, zolang we haar maar in de gaten houden. Ze reageert goed op ‘nee’ als ze ergens heen wil waar wij haar niet willen hebben. En aangezien het heel warm was, ging ze al gauw in de schaduw op het gras liggen slapen.

En ik zat te kijken naar de rode bessen. Die begonnen nu toch wel heel rood te worden. Dan moeten ze geplukt, voordat de vogels alles opeten. Dus een bak gehaald, en aan het plukken geslagen. Luc hielp ook mee, en Fem deed ook haar best. 😉 We hebben ter plekke de bessen van de takjes gehaald. De onbewerkte bessen wogen 900 gram. Ik heb ze eerst door de roerzeef gehaald. Toen was er net iets minder dan 600 gram over. Daar geleisuiker bij gedaan en gekookt. Het resultaat: 4 kleine potjes jam. Mmmm!

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Recreatie, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Bessen plukken en andere nieuwtjes

  1. Alie schreef:

    Ondanks de warmte zijn jullie druk bezig.
    Toch al oogst uit je eigen tuin.De sla was lekker,dank je nog wel!!!

Reacties zijn gesloten.