Binnen- en buitenwerk

Nu we de houtkachel regelmatig stoken, betekent dat ook dat er elk weekend een voorraadje hout op maat gemaakt moet worden. Gelukkig was het daar zaterdag prima weer voor.

Daarna heeft Luc weer een stukje muur van de compostbak gestapeld. Hij was er vrij snel flauw van, dus dat ligt te wachten tot een volgende keer.

We hebben in de kas een heleboel stekken van de laurierkers geplant. Zoveel hebben we niet nodig, maar ze zullen vast ook niet allemaal wortel schieten.

Aan het einde van de middag heeft Luc het vogelrestaurant weer geïnstalleerd. Voorlopig tussen de twee pruimenbomen in, als we de hoek naast het voorhuis klaar hebben, zullen we hem daar wel weer neer zetten. ’s Avonds vet met zaad gemaakt, en dat vanochtend erin gezet.

Binnen moest er ook het nodige gebeuren. Zaterdagochtend had ik de wasmachine aangezet, toen de oven, de waterkoker, en vervolgens ging de cv ketel ook aan. Dat was teveel voor één van de drie fasen die het huis binnenkomen, dus die vloog eruit. Een bestudering van de verdeling van de groepen leverde het inzicht op dat de grote vragers vrijwel allemaal op één fase zaten. Dat kan anders, en dat is dus ook wat Luc ’s ochtends als eerste gedaan heeft.

Vandaag was er ook een elektriciteitsklusje: een stopcontact wat dichter bij het koffiezetapparaat en de waterkoker. Het idee was om er één bij te zetten, afgetapt van het stopcontact aan de andere kant van het muurtje. Dat feest ging niet door, want er zat geen doos, alleen een kabel. En die kabel komt vanuit een doos die ergens achter de schrootjes of het gipsplaat weggewerkt zit. Die komen we wel tegen als we de keuken gaan renoveren. Maar zover is het nog (lang) niet, dus toen maar een gat in de muur, en de kabel naar de andere kant getrokken. En daar het stopcontact op gezet.

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Keuken, Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Binnen- en buitenwerk

  1. alie schreef:

    En zo blijven jullie lekker bezig!

Reacties zijn gesloten.