Binnen en buitenwerk

Veel gedaan dit weekend. 🙂

Luc heeft op beide dagen de schoorsteenmantel weer een stukje verder opgemetseld. Daarna is hij verder gegaan met de afwerking van de overspanning. Daar hoeft nu alleen nog een plaat aan de onderkant, dan is dat klaar!

Overigens heeft hij zaterdagochtend eerst de dakgoot beter vastgemaakt. Op de plek waar de rotte balk is vervangen, was de plank waar de dakgoot aan vast zit, los komen te zitten. Dat wisten we wel, maar we waren vergeten dat daar dan ook nog wat mee moest. Vrijdagavond was er een hoosbui, en ik zag dat vanaf de dakgoot daar een ware waterval ontstond. De goot zit nu vast!

Terwijl Luc vanochtend in huis bezig was, was ik met een paar buurtgenoten op tuinbezoek bij nog een andere buurtgenoot. Dat was erg leuk, en ik kreeg een kleine goudbes plant mee. Op de foto’s het plantje dat ik kreeg, en de bes waar het om gaat.

Ik heb vanmiddag – in etappes – een van de composthopen omgezet naar het lege vak. Het idee is om de andere volle hoop daar dan bovenop te gooien. Maar deze hoop was nog nauwelijks verteerd (niet zo gek, want deze hoop waren we tot gisteren aan het vullen), en bovendien erg droog (ondanks de 50 mm regen van deze week). We hebben er een aantal gieters water overheen gegooid. Nu een paar dagen wachten, dan de andere hoop er bovenop. Misschien eens op zoek naar iets waarmee we de hopen kunnen afdekken, zodat ze niet zo gauw uitdrogen.

Verder kwam er een zoon op bezoek, die vanwege het feit dat het vaderdag was, een mooi olijvenboompje meebracht. Die hebben we aan het einde van de middag gelijk maar in de grond gezet. Om dat te kunnen doen, moesten er wat tegels verwijderd worden. Aanleiding om een rand tegels langs de kippenren te leggen. Was de stapel bij de ren ook weer weg.

We willen rechts van de olijf nog een vijg hebben. En we hebben bedacht dat we een lage tijmsoort als bodembedekker eromheen kunnen zetten. Een mooi doel om de VVV cadeaukaarten aan te besteden. En natuurlijk nog twee klimrekken, voor de vuurdoorn en de Feliciaroos.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Kippen(hok), Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Binnen en buitenwerk

 1. alie schreef:

  Lekker druk bezig!
  De goudbes is lekker fris.
  Corrie heeft er ook een.
  Mee genomen uit Polen.

 2. Roelien schreef:

  Goed besteed weekend!

Reacties zijn gesloten.