Binnenwerk, ondanks het mooie weer

Dit weekend stond in het teken van het afmaken van het werk in de logeerkamer, en een volgend stadium in de keuken.

Maar eerst moest er nog wat bedrading van de zonnepanelen netjes weg gewerkt worden. Daarna is Luc in de keuken begonnen. Ook met elektriciteit, want hij heeft een nieuwe wandcontactdoos aangelegd voor de inductiekookplaat.

Ondertussen was ik op zoek naar een geschikt stuk aanrechtblad, dat we in plaats van de gaskookplaat zouden kunnen installeren. Maar geen enkel stuk bleek geschikt. Er zat een waterleiding doorheen, of we hadden er in het verleden een stuk afgehaald, waardoor hij maar 50 cm diep was, in plaats van 60. Uiteindelijk besloten om de bouwmarkt met een bezoek te vereren. Na het bekijken van de opties kozen we voor een kant en klaar stuk aanrechtblad. De kleur is wel anders dan van de rest, maar de dikte klopte, waardoor het installeren een stuk gemakkelijker werd. Het bevestigen van dit stuk aanrecht was de laatste klus van de zaterdag.

Op zondag hebben we de oven weer terug gezet, en de inductiekookplaat geplaatst.

Daarna was het alweer tijd voor elektra: nu in de logeerkamer. Omdat we het bureau ook hier willen hebben, moest het niet geaarde stopcontact naast het raam vervangen worden door een geaarde. Gaandeweg bleek het mogelijk om het aantal draden dat door de buis liep, flink terug te brengen. Er moest dus wel een aardedraad bij in. Toen de lamp opgehangen. Ook nog wel even een klusje, want de bedrading moest netjes door een kabelgoot aan het plafond geleid worden.

Ondertussen vermaakte ik me met het uitzoeken van schroeven. De koffer met schroeven was namelijk open gevallen, en alles zat door elkaar.

Na de lunch konden we met de meubels aan de sjouw. Bureau naar de logeerkamer, en de hoge eikenhouten kasten naar kantoor. Die ruimte heet dus nu niet langer kantoor, maar we weten nog niet hoe wel, dus nu noem ik hem nog even zo.

Onze tweedehands roeimachine (waarvan het display het niet meer doet) mag ooit nog naar zolder, bij de andere fitness apparaten, maar voor nu staat ie hier goed. Hopelijk ga ik hem nu af en toe gebruiken.

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Logeerkamer. Bookmark de permalink.

2 reacties op Binnenwerk, ondanks het mooie weer

  1. Roelien schreef:

    Duizenddingenkamer? Haha!

Reacties zijn gesloten.