Bomen laten zagen

In maart meldde ik al dat we professionele hulp zouden inschakelen voor het weghalen van de populier en de andere twee grote bomen achterin de tuin. Toen dacht ik nog dat het esdoorns waren, maar het bleken iepen te zijn.

Vandaag was het zover: met twee man sterk stonden ze om 8 uur op de stoep. Na de voorbereidingen en een kop koffie gingen ze aan de slag. Ik bedacht me dat ik vergeten was de bessenstruiken voor de iepen weg te halen. Dat kon nog mooi, omdat ze eerst met de populier begonnen. Aan het eind van de middag hebben we de struiken eerst maar opgekuild in een van de groentebedden, aangezien we nog niet bedacht hebben waar ze moeten komen.

Ik heb heel wat foto’s gemaakt, en ook een aantal filmpjes. Helaas zijn de meeste van de filmpjes te groot om te uploaden. Alleen het filmpje hieronder was klein genoeg. Hierop is te zien hoe de top uit de middelste boom wordt gehaald. Ik weet niet goed waarom de link tekst blijft, maar als je op de onderstaande tekst klikt, dan krijg je het filmpje levensgroot in beeld. 🙂

Top uit Iep

Verder op speciaal verzoek van ‘een van mijn lezeressen’ een ‘voor’ en een ‘na’ foto:

Dan nog een paar sfeerfoto’s van het geheel. Het dikke hout was direct doorverkocht, en werd vandaag ook gelijk opgehaald.

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Tuin. Bookmark de permalink.

3 reacties op Bomen laten zagen

 1. Alie schreef:

  Dat ziet er wel even anders uit!!!
  Wat een karwei is dat geweest.
  Jullie hadden goeie hulptroepen!

 2. Roelien schreef:

  Wat een ander gezicht!!

 3. Anke schreef:

  We hadden zeker goede hulptroepen! 🙂

Reacties zijn gesloten.