Bomen slopen

Nog helemaal niet gemeld: op 3 september hadden we hulp bij het slopen van een heleboel bomen.

Links achterin de tuin, tussen de oude coniferenhaag en de oude composthoop stond een kers: nu niet meer. De oude composthoop is ook gesloopt.

Aan de andere kant van de tuin zijn naast de werkplaats twee kleine kersenboompjes omgezaagd, en het kleine berkje dat op een meter vanaf de werkplaats stond.

Op het laatst hebben de jongens nog 3 van de coniferen ‘uitgekleed’: alleen het onderste deel van de stammen staat er nog.

Het is er een stuk lichter van geworden. De enorme hoop aan takken hebben we de afgelopen dagen weggewerkt. De takken van de kersen en berk hebben we 3 september al versnipperd.

Van de coniferenhaag staat nog iets meer dan de helft, en alle stammen. Luc twijfelt nog over laag afzagen of toch de wortels er ook uit halen. Ze staan namelijk best dicht bij de grens van ons perceel. En daardoor niet echt in de weg. En het scheelt natuurlijk best veel werk als we ze alleen maar laag afzagen.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

4 reacties op Bomen slopen

 1. Alie schreef:

  Zo te zien is er goed uitgedund!
  Dat geeft wel meer licht en lucht.
  Dan heb je weer ruimte voor nieuwe jonge bomen!

 2. Anke schreef:

  Hallo Alie,
  Het is inderdaad een stuk lichter geworden. Maar aan die kant willen we geen nieuwe bomen. Dat zou weer licht tegenhouden, aangezien het de zuidwest kant van de tuin is.
  Waarschijnlijk komen er bessenstruiken te staan.

 3. Roelien schreef:

  Dat zal idd een stuk lichter zijn geworden! Nu hopen dat de slakken een ander plekje uitzoeken, liefst een andere tuin.

Reacties zijn gesloten.