Buitenwerk en zolderwerk

We hadden van te voren bedacht dat we dit weekend toch echt een begin moesten maken met de isolatie van de voorzolder.

Zaterdag was het echter heerlijk weer, dus heeft Luc de kloofmachine verbeterd, en is grenen schaaldelen gaan zagen.

Ik ben aan het werk geweest in de kas: voorzaaien en een paar rijtjes groenten die in de kas groot mogen worden. In het middenbed staat de al in het najaar gezaaide spinazie met erachter winterpostelein.

Vervolgens ben ik de twee deksels van de regentonnen in de beits gaan zetten. Vandaag heb ik ze een tweede keer gedaan, zodat ik ze morgen op de tonnen kan leggen.

Daarna heb ik nog wat wortels van de Crosne (Japanse Andoorn) opgegraven, en klaargezet voor een kennis die er wel belangstelling voor had.

Vandaag was het een en al regen, dus ideaal om op zolder aan de slag te gaan. Eerst hebben we latten tegen de muur gezet. Toen bedacht Luc dat het handig zou zijn om ook verticaal latten of planken te hebben, voor de bevestiging. Die ben ik gaan opzoeken en op maat maken in de de werkplaats, terwijl Luc alvast gebruikte wat al op zolder was.

En toen moest de eerste plaat op maat gezaagd. Daarna ging het gestaag door, totdat we er voor de dag klaar mee waren. Toen zaten er 5 platen in.

Van te voren hebben we er tegenop gezien, en ons voorgenomen dat we tevreden zouden zijn als er tenminste één plaat aan de muur zou zitten. We zijn nu dus super tevreden!!

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Tuin, Zolder. Bookmark de permalink.