Compost en een buitenkeuken

Deze zondag hebben we onze afwezigheid van zaterdag goed gemaakt. 😉

We begonnen met het omzetten van de compostbakken. Die klus nam het grootste deel van de dag in beslag. Eerst de big bag leeg maken in een nieuwe dubbele compostbak. Die staat naast de gemetselde composthoop. Die bak zat lang niet vol, dus hebben we de daarna oudste compostbak er voor een groot deel bij in gegooid. We constateerden dat het schaafsel nog niet erg verteert. Daarom hebben we er wat groen bij in gedaan. Niet genoeg, denk ik, want we dachten er te laat aan, maar beter iets dan niets, bedachten we toen. De op een na oudste bak kregen we niet leeg in deze bak, dus zijn we aan de andere kant van de tuin aan het opschuiven en omzetten gegaan. Ook toen is er niet heel veel groen bij tussen gekomen, maar al wel meer dan bij de eerste. Bij de laatste bak zijn we nog royaler geworden met het groen. En ik heb me voorgenomen om, zodra ik geen groen meer in de bak zie, er een flinke laag groen in te doen.

We vonden het materiaal ook erg droog, dus hebben we er diverse gieters water in gegooid. Aangezien het nog steeds niet heel veel regent, hebben we een speciekuip gevuld met water uit de bron. Dan kan dat opwarmen, en geven we in ieder geval eens per week elke bak een gieter water. Als je je eigen afval in de tuin wilt gebruiken, neemt dat wel tijd!

Na de thee is Luc verder gegaan met het project buitenkeuken (nou ja, werkblad) onder het afdak. Het is een werkblad geworden dat alleen geplaatst wordt als we buiten willen koken. Er groeit namelijk van alles in de bak, en het zou jammer zijn als we dat weg moesten halen. Dit is het resultaat:

Wellicht dat we in een later stadium de bak ter hoogte van dit blad gaan weg halen. Eerst maar eens kijken hoe dit bevalt.

Tot slot weer een tuinfilmpje:

Dit bericht is geplaatst in Afdak, Tuin. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Compost en een buitenkeuken

  1. Roelien Swiers schreef:

    Alles groeit en bloeit! Weinig regen is hier ook een probleem.
    Hebben jullie belang bij een houten schommelbank? Moet wel opgeknapt worden.

Reacties zijn gesloten.