Creatief voor in de keuken

Ik wilde al langere tijd extra placemats maken. We hebben er twee, en als die in de was zitten, dan wordt het óf zo op tafel, óf een tafelkleed. We hebben genoeg tafelkleden, en dat vind ik ook wel gezellig uitzien, maar dat bewaar ik in het algemeen voor als we met meer dan twee eters zijn.

Ik bedacht dat ik qua kleur in de groentinten wilde gaan zitten, aangezien al het geel in de keuken groen gaat worden. En ik vond bij de quiltstoffen een hele serie in het groen! Dat bracht me op het idee om het quiltpatroon van de twee kussens op de bank een beetje te gaan aanpassen en zo geschikt te maken voor de placemats. En nu zijn ze dus klaar!

Een paar weken geleden heb ik een heleboel kleine stoffen servetten gemaakt. Om de papieren tissues die standaard bij ons op tafel staan te vervangen. En mijn voorraad stoffen zakdoeken heb ik te voorschijn gehaald. Nu kunnen we met stof doen wat we eerder met papier deden, en op deze manier restafval verminderen. Want vuile papieren servetten en zakdoeken horen bij het restafval.

De stoffen servetten en zakdoeken gebruiken we zoals we dat met papier ook deden. Alleen in plaats van in de afvalbak gaan ze in de wasmand. Ze worden mee gewassen met de handdoeken.

De servetten heb ik om en om in elkaar gevouwen, zodat je de volgende alvast deels uit de bak trekt, net als bij de papieren tissues. Op de voorgrond zo’n servet.

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Keuken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Creatief voor in de keuken

  1. Alie schreef:

    Wat een leuk idee van de placemats Anke.
    En het keldertrapje zal vast veiliger zijn,geen blauwe schenen meer!

Reacties zijn gesloten.