De compostbak

Een tijdje geleden constateerden we al dat de compostbak aan vernieuwing toe was. Het al hergebruikte hout begon op diverse plaatsen gaten te vertonen. We hadden ook bedacht dat we de stenen van het kleine schuurtje hiervoor konden gebruiken.

Vandaag hebben we een start gemaakt. Als basis de stoeptegels die over zijn van het afmaken van de ‘middenberm’ in de oprit. En vervolgens deels droog stapelen, en deels metselen. Gelukkig liggen in de stapel ook flinke brokken van meerdere stenen aan elkaar. Dat maakt een mooie onderste rij. De linkerfoto is de situatie zoals ie was. Rechts (op beide foto’s) een losse composthoop, omdat de middelste vol was, en we de buitenste leeg wilden houden in verband met de werkzaamheden. Het idee is dat als de rechterkant zover klaar is, we de inhoud van het middelste vak daarheen brengen, en dat we dan de middenmuren gaan maken. En als die muren er dan in zitten, dan gaat de losse hoop ook in een van de bakken.

Ook vandaag zijn de kippen weer een paar uur in de achtertuin geweest. Dat heb ik deels gefilmd, en in hetzelfde filmpje ook wat uitleg over de compostbak.

Ik ben doordeweeks met enige regelmaat achter de naaimachine te vinden. Dan maak ik kleding voor mezelf, en deze week heb ik ook een tafelloper gemaakt voor de grote tafel in de voorkamer. Ik vond de tafel zo kaal (nadat ik me er jaren lang niet aan gestoord heb). Een lap stof die al tijden in mijn kast lag (gekregen van iemand uit de familie) bracht uitkomst.

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op De compostbak

  1. alie schreef:

    De tafel is mooi aangekleed!!
    In de tuin is het levendig met de kippen en eenden.

Reacties zijn gesloten.