De haan en vorderingen schuur

Zondag hebben we de haan geslacht. Luc heeft het in een grijs verleden wel eens gedaan. Voor mij was het de eerste keer. Een bijzondere ervaring, zou ik het willen noemen. De haan komt bij een vriendin vandaan, die ervan af wilde. En aangezien wij verder nog geen kippenhok hebben, was slachten aan de orde.

Zaterdagavond hebben we het dier opgehaald en in een afgeschermd stukje van de kleine schuur gezet. Zondagochtend na het ontbijt hebben we de haan verlost uit zijn onzekerheid over zijn nieuwe omstandigheden. Plukken is best wel een klus. Toen maar koffie gedronken, om daarna de ingewanden eruit te halen. Toen afgedekt in de koelkast gezet, om te versterven. Gisteren heb ik de filet eraf gehaald en de poten. De rest gaat in de soep. De ingewanden zijn voor de dieren. Alleen hebben de katten er nauwelijks belangstelling voor. Fem lust het allemaal wel, dus zij heeft het gekregen.

Morgen gaat de filet in de pan, we zijn benieuwd hoe het smaakt.

Zondag hadden we geen zin meer om verder te gaan in de schuur. In plaats daarvan hebben we een lange wandeling gemaakt met Fem.

Gisteren heb ik het plafond geschilderd. Nou ja, het stuk dat we zaterdag een eerste keer in de verf hadden gezet. Vandaag even pauze van het schilderen, om overbelasting van mijn lijf te voorkomen.

Ik heb wel de kast aan de buitenkant schoon gemaakt. Als de wanden in het achterste deel klaar zijn gaan we de kast daar neer zetten. Dan kan ik bepalen of ik em wil schilderen, of dat ik em zo houd. Hieronder links een foto van het geschilderde plafond, en daarnaast de voorkant van de kast. Wat denken jullie, zo houden of verven? Hij komt tegen een okergele achtergrond …

   

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Verven, Voedsel. Bookmark de permalink.