De kamervloer en doorgangen

Benieuwd naar hoe het er zou uitzien als de doorgang in de muur tussen de twee slaapkamers open zou zijn, heb ik de sloophamer en koevoet ter hand genomen. Naast een hoop rotzooi, vond ik een gemummificeerde muis en de plastic dop van een of andere fles.

De muren rechts op de foto lopen niet in elkaar door. We kiezen er daarom voor om de gipsplaten in de slaapkamer (vooraan op de foto) ook weg te halen. Een deel moet toch al weg, dan het laatste stuk ook maar. De gipsplaten op de wand links gaan ook weg. Dan kan de oude doorgang mooi weg gewerkt worden aan deze kant.

Ook gaan we de rabatdelen aan de tussenkamer-kant helemaal weghalen. Er is niet genoeg bruikbaar hout om de doorgang rechts mooi weg te werken. Met een nieuwe gipsplaatwand kan dat wel. Een bijkomend voordeel is – verwachten we – dat we de vloerdelen gemakkelijker los kunnen krijgen.

Nadat ik de doorgang zover vrij had, ben ik begonnen met het weghalen van laminaat in de voorkamer. Dit weekend moet daar een stuk vloer open, zodat we de mantelbuis voor de elektra kunnen plaatsen. Die wordt donderdag namelijk al vervangen.

Onder het laminaat en de daarbij horende laag folie ligt zeil.

Ik had geen puf om weer helemaal naar achter het huis te lopen om het afval in de aanhanger te doen. We hadden het al gehad over het deels weghalen van het muurtje, zodat we er met de aanhanger langs kunnen. Ik bedacht me dat ik daar wel op kon wachten.

Luc was mooi op tijd thuis. Na een kop thee hebben we de overalls aangetrokken, en Luc heeft de sloophamer gepakt en ik de snoeischaar. Terwijl Luc de muur in stukjes brak heb ik een deel van de coniferen gesnoeid. Dit is het resultaat:

De aanhanger is ook weer gevuld: een laag stenen onderin, en daar bovenop een deel van het laminaat en de folie.

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Sloopwerk, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.