De kas is klaar!

Het is gelukt!

Zaterdag hebben we beton en puin weggehaald op de plekken waar de plantenbedden moeten komen. We wilden als rand dakpannen gebruiken, maar dat zou veel te hoog worden. Er zit namelijk nog een vloer onder de huidige vloer, en die hebben we in de bedden laten zitten. Daardoor kunnen we de dakpannen niet ingraven. We hadden ook nog een heleboel betonnen randen staan. Net niet genoeg om alles te doen wat we wilden. De laatste drie hebben we daarom bij gekocht, zodat het er allemaal hetzelfde uit ziet. We hebben wel dakpannen aan de linker zijkant van de kas gedaan, om de grond in de kas te houden. Het is daar behoorlijk lager. Ik geloof dat ik al gemeld heb dat we daar extra grond willen opbrengen.
Vervolgens compost in de bedden gedaan.

Langs de randen zijn wat gaten ontstaan. Daar moet nog beton in. We hebben er echter voor gekozen om eerst vandaag het glas in de kas te doen. Dat beton komt volgende week wel. Dan moeten we er een dag niet op lopen.

Maar nu kan de kas vast opwarmen, en als ik wil, kan ik er al wat planten in zetten en zaaien. De plank achterin past precies, en ik heb de olijf alvast in het middenbed gezet. Hij moet nog in de grond, maar daar heb ik vandaag geen energie meer voor.

Het is heel apart, maar het glas voor de panelen aan weerszijden van de deur is net een paar centimeter te smal. En het meest rechtse stuk glas was gebroken. We hebben er twee rest stukken in gezet. Dat vult het niet helemaal op, maar wel grotendeels.

Ook was het rechter hoekpaneel niet groot genoeg. Dat heeft Luc proberen te snijden van rest stukken glas. Bij poging nummer 5 is het gelukt. 😀

Dit bericht is geplaatst in Klussen, Tuin. Bookmark de permalink.

4 reacties op De kas is klaar!

 1. Hetty schreef:

  Prachtig!!

 2. alie schreef:

  Hij is best groot.Je kunt er veel in kwijt.
  Hopelijk is hij dichter dan mijn huis.
  Weer zo lek als een mandje!!

 3. Roelien schreef:

  Ziet er goed uit , maar wat een werk hebben jullie er aan gehad!

  • Anke schreef:

   Dank je. Ik vind het achteraf nog meevallen met de hoeveelheid werk.
   Ik had me er al op voorbereid dat ik niet eerder dan in mei in de kas aan het werk kon.

Reacties zijn gesloten.