De ketel hangt…

…. Nu nog de aansluitingen.

Luc is druk geweest met het leeg laten lopen van cv leidingen, zodat de oude ketel losgemaakt kon worden. Een deel van de onderdelen moeten namelijk hergebruikt worden bij de nieuwe ketel.

Op zolder liep een gasleiding naar de voorkant van het huis (naar de meterkast, waar het gas binnenkwam). Die heeft hij weggehaald, en in de vrijkomende ruimte de kabel voor de ketel gelegd.

Op de foto’s het plafond van het nieuwe cv hok. Links komt de kabel binnen, rechts zijn de twee gaten voor de aansluiting op de leidingen van de cv.

 

Weer een stukje verder!

Vanochtend om 11 uur stond Enexis voor de deur, voor het weghalen van de gasmeter. Ze waren een paar uur vroeger dan ze gezegd hadden. Maar dat geeft niet, ik was er wel. Om 13 uur was de gasmeter weg, de leiding uit de mantelbuis, en de meeste leiding uit de tuin. Hij ligt, met een koppeling, waarschijnlijk, onder de roodbladige boom. Daardoor konden ze de leiding niet in z’n geheel eruit trekken. Mochten wij dit najaar ervoor kiezen om die boom weg te halen, dan kunnen we het laatste stukje gasbuis daar ook weghalen. Tenminste, als we de wortel er ook uit willen halen. Maar dat zien we tegen die tijd wel! Een meterkast met ineens heel veel ruimte.

De hoofdleiding ligt aan de andere kant van de weg. Daar moest ie afgekoppeld worden. De aansluiting van de buren zat er vlak naast. In eerste instantie draaiden ze de verkeerde aansluiting dicht. De aansluitingen zaten precies omgekeerd met wat logisch was. De buurman stond erbij, dus die controleerde even of hij inderdaad geen gas had. Toen zijn aansluiting weer open stond, ging zijn gasmeter in storing, en dat hebben ze (uiteraard) weer netjes opgelost.

Dit zijn de twee aansluitingen vanaf de hoofdleiding (die zit erachter). De rechter was van ons, maar door de manier waarop de leidingen weg liepen, dachten ze dus eerst dat de linker van ons was.

Dit bericht is geplaatst in Van het gas af. Bookmark de permalink.

3 reacties op De ketel hangt…

  1. alie schreef:

    Wat weer een klussen!

Reacties zijn gesloten.