De logeerkamer en de provisiekast…

Bij het weghalen van de kasten uit de logeerkamer, besloten we dat ik me eerst nu zou storten op het schilderen van de muren van die kamer.

Als dat klaar is, kunnen onze eigen kasten er in. Als die er in staan terwijl we schilderen, dan staat het allemaal veel te vol. Zodoende ging ik maandag schilderen, en dinsdag heb ik het afgemaakt.

Dinsdagavond hebben we samen de kasten erin gezet.

Op dinsdag heb ik ook de tweede kast die we op kantoor willen hebben, geverfd. De kast staat in de schuur, waar het zo koud is, dat het 2 dagen duurde voordat de verf droog was.

Woensdag en donderdag heb ik de gordijnen in de woonkamer korter gemaakt. Nog niet allemaal, maar wel de exemplaren die anders voor een radiator hingen.

Op donderdag kon ik de chaos in de provisiekast niet langer aanzien. Ik heb alles er uit gehaald. Toen de kasten bij elkaar gezocht die ik er in wilde hebben. Maar ja, de oude kast stond er nog in…. Toen besloten dat ik toch op z’n minst kon proberen of ik de kast in hanteerbare onderdelen kon splitsen. Dit lukte, en uiteindelijk heb ik ze zelfs naar de hal kunnen verslepen.

Toen kon ik de muren eens goed bekijken. Er zaten veel gaten in, van zo’n plankensysteem. Ook zaten er nogal wat vlekken op. Ik dacht aan vocht, volgens Luc zijn het echter vetvlekken. Ik zou ook niet weten waar dat vocht dan vandaan moet komen, en het ziet er ook uit als spetters, alsof ooit een fles met olie op de grond uit elkaar gespat is, of de frituurpan uit iemands handen. Of zo. Dat zal wel een mysterie blijven.

Vrijdagochtend heb ik de gevlekte delen van de muren met impregneermiddel ingesmeerd. ’s Avonds konden we schilderen. Toch ook eerst nog maar pluggen uit gaten gehaald en de gaten dicht gesmeerd.

Zaterdagochtend besloten we dat het resultaat acceptabel was. Luc heeft een deel van de kieren gedicht met de kit die hij nog had. Met de verf en de kit op, moest dat het zijn, en na enige discussie over wat waar moet komen, de kasten naar binnen gezet, en zo nodig aan de muur vast gezet.

Hieronder het resultaat 🙂

Dit bericht is geplaatst in Inrichten, Verven. Bookmark de permalink.