De logé’s zijn terug

Gisteravond hebben we de drie kippen die uit logeren waren bij buurtgenoten, weer opgehaald. Vandaag halen zij namelijk de hennen van ‘Red een kip’ op. Meneer de haan zit nu een nacht en een ochtend alleen, en dat kan hij zijn nieuwe harem verwelkomen.

Ondertussen waren wij wel benieuwd hoe de drie logé’s op de vroege ochtend door hun toomgenoten behandeld zouden worden, en of ze ook agressief naar de kuikens zouden zijn. We hebben daarom de wildcamera weer in het nachthok opgehangen.

Toen we de logé’s in het hok kwamen brengen, zagen we tot onze verrassing dat beide kloeken met alle kuikens onder en op hen, ook op stok zaten! De kuikens zijn vier weken oud. Volgens mij was dit vorig jaar nog niet toen de kuikens die leeftijd hadden. Maar goed, de camera staat gericht op de legnesten en de vloer, terwijl het nu misschien interessanter geweest was om ook de zitstokken op beeld te hebben. Maar het verhangen van de camera zou naar ons idee teveel onrust geven, dus we hebben het zo gelaten.

Wat betreft interactie tussen de logé’s en de rest is er niets interessants gebeurd. Maar het is wel leuk om te zien hoe de kippen zich gedragen in het nachthok, terwijl het langzaamaan licht wordt. Vandaar dat ik bijna 10 minuten aan filmpjes aan elkaar heb gezet, en dat kun je hieronder bewonderen.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.