De overdekte ren

Er was wat mis gegaan bij de bestelling van onze larikshouten palen. Ze konden gisteren niet geleverd worden. Ik heb een houthandel een paar dorpen verderop gebeld. Zij hebben wel dikke palen. Ze wilden deze wel voor ons in vieren zagen.

Gisteren was het daarvoor te laat, maar vanochtend om acht uur stonden wij daar op de stoep. Een uurtje later waren we terug met de benodigde palen.

Luc begon vast met het frame voor het dak, terwijl ik nog wat huishoudelijke klusjes deed. Vervolgens moest ik weg om het bestelde diepvriesvoer voor de viervoetige huisdieren te halen.

Toen ik terug kwam, stond het frame voor het dak en was Luc op jacht naar pannenlatten. Daar heb ik even mee geholpen. Ik had me ondertussen bedacht dat ik nog kippenvoer moest halen, en eieren. Gelukkig lagen beide adressen in dezelfde richting. Dus ben ik op de fiets gestapt om deze boodschappen ook nog te halen.

Na de lunch (met heerlijke gebakken eitjes) heeft Luc de laatste pannenlatten geplaatst en zijn we dakpannen gaan leggen. Voor de eerste rij bleken we pannen zonder een bepaald uitsteeksel nodig te hebben. Die waren er wel, verspreid over vijf stapels van rond de 20 dakpannen. Toen alle dakpannen erop lagen ben ik de overgebleven dakpannen naar achter het kleine schuurtje gaan kruien, terwijl Luc de deur ging installeren.

Het was wel even een klusje om de tweede paal voor de deur goed te krijgen, maar uiteindelijk is het wel gelukt. Ik heb geschikte schalen voor voer en water opgezocht en schoongemaakt. En een blik waar het kippenvoer in bewaard kan worden.

Nu was het tijd voor de vervelendste klus: een geul graven voor het gaas: twee spaden diep. Ook dat lukte door rustig aan door te gaan. Toen het gaas er in en aan de palen vast. Ondertussen verzamelde ik een kruiwagen vol puin, dat verderop in de tuin nog lag. Dit hebben we onderin de geul gegooid, waarna we deze dicht hebben gegooid.

Toen nog een tweede laag gaas erboven, zodat de kippen er niet uit kunnen vliegen.

Morgenochtend komen de kippen, tegelijk met wat stro voor in het nachthok.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen. Bookmark de permalink.

2 reacties op De overdekte ren

 1. Alie schreef:

  Dat is heel mooi geworden!
  Jullie hebben eer van je werk.
  Vandaag komen de kipjes?
  Veel plezier ermee.

  • Anke schreef:

   Dank je wel!
   Onze kippenleverancier vond dat het geen kippen-hok genoemd kan worden: het is een kippen-huis!

Reacties zijn gesloten.