De schouw en een nieuwe border

Boven de Rayburn moet een schouw komen. Die verbergt het gat waar het rookkanaal door het plafond gaat, en het gat voor de ventilatie. Ook komt er een lamp in te hangen, zodat we goed licht hebben bij het koken. Tot slot mag het ook wel een mooi ding zijn om naar te kijken in de keuken.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de schouw niet in één dag gebouwd kan worden.

Eerst hebben we de gaten voor het rookkanaal en de ventilatie gemaakt. Dat was kijken, passen en meten. Op zolder moest een elektra leiding verplaatst worden. Op dit deel van de zolder ligt een extra vloer. Het gat voor het rookkanaal zit daar al in, die voor de ventilatie moet nog. Ze zitten wel al allebei in de onderste vloer.

Vervolgens moesten er aanvullende materialen gekocht worden. Ook kwamen we er achter, dat één onderdeel van het rookkanaal verkeerd geleverd was. Dat kan Luc dinsdag omruilen. We kunnen het rookkanaal sowieso pas opbouwen als de Rayburn op z’n plek staat, dus dit levert geen vertraging op.

De volgende stap was het maken van de basis van de schouw, met underlayment. Luc maakte hem in de werkplaats, en samen hebben we hem in de keuken opgehangen. We hadden bedacht dat het wel leuk zou zijn om de schrootjes her te gebruiken. Dat is ook klaar.

Het moet nog verder afgewerkt en geverfd, maar dat is voor de volgende keer.

Veel van dit werk kon Luc prima alleen af. Daarom ben ik de tuin in gegaan. Ik heb een border gemaakt tegen het huis aan, onder het badkamerraam. De varens in de blauwe potten zijn daar de grond in gegaan. En in de blauwe potten heb ik mooie margrieten gezet.

Verder heb ik onkruid gewied en gras om zwarte bessenstruiken weggehaald. De kippen waren weer blij met al het groen dat ik ze bracht.

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op De schouw en een nieuwe border

  1. Roelien schreef:

    Deftige margrieten bij een deftige deur!
    Weer hard gewerkt hoor, ziet er goed uit.

Reacties zijn gesloten.