De tuin

Zo in het voorjaar loopt er natuurlijk van alles uit, zoals ook in de voorgaande tuinfilmpjes te zien is.

Ik ben ook al aardig actief geweest in de moestuin, en ik ben nu rond wat betreft het weghalen van het gras en ander onkruid dat er sinds het afgelopen najaar/winter is gegroeid.
Bij het opschonen van het vak waar de aardpeer in staat, heb ik ook wat knollen opgegraven. We hebben ze dezelfde avond gegeten. Lekker! We hadden bonekruid meegekookt. Volgens mijn informatie moet dat de winderigheid tegengaan, die je van aardpeer kunt krijgen. We hadden wel wat rommelende darmen, maar met de winderigheid viel het mee.

Uiteraard staat er ook al van alles in de moestuin, waarbij het planten van de rode ui het laatste tot nu toe was. Ik zag vandaag dat de wortelen al heel voorzichtig hun kopjes boven de grond uitsteken. De erwten en rode bieten doen dat al ongeveer een week. De gele ui heeft nu blad van ongeveer 5 – 6 cm lang. De rode ui doet op dat gebied nog niets, maar daarvoor is het ook nog te kort geleden dat ze in de grond gegaan zijn.

Ik heb een deel van de stokslabonen voorgezaaid in toiletrollen in de kas.

Oh, had ik al gemeld dat ik de tomaten en paprika al in de kas geplant heb? Bij deze. 🙂

In huis staan nog een aantal paprikaplanten die ik over heb. En ik heb de komkommer, courgette en watermeloen gezaaid. De komkommer en witte courgette staan al enthousiast boven, de watermeloen komt nu ook heel voorzichtig. De groene courgette heb ik nog niet gezien. Ik hoop er toch minimaal één plant van te krijgen. Vorig jaar had ik van de ongeveer 8 gezaaide zaadjes maar één plant, terwijl het toen nieuw zaad was. We gaan het zien.

Vandaag heb ik de zoete aardappeltjes, die ik in bakjes en in water had staan om stekjes van te kunnen laten groeien, op de composthoop gedaan. Na dik een maand hadden ze nog niet eens wortels. Geen idee wat ik niet goed gedaan heb, maar dit jaar verbouwen we geen zoete aardappel. 🙁

Afgelopen zaterdag hebben we een klimop-weghaal-actie gedaan. Op twee plekken: achter de kas, waar het over het muurtje groeide en de regenton in begon te groeien. En om de stam van de grove den, in de zijtuin. Bovenin konden we niet bij, maar de verbinding met de grond hebben ze niet meer.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.