De twaalfde van de twaalfde…

… klinkt leuk, verder niets speciaals mee. 😉

Luc is druk geweest met tegels zetten in de badkamer. Dit is het stuk rond het kleine muurtje en de wateraansluiting van de wastafel. Nogal een gepriegel dus.

Ondertussen was ik druk met het veranderen van de inrichting van provisiekast en bijkeukenkast. We vinden het toch wel ver lopen naar de bijkeuken voor een blikje bonen of een sapje. Dus toch maar terug naar de provisiekast. En wat spullen die we niet regelmatig gebruiken, van de provisiekast naar de bijkeuken. De sappan bijvoorbeeld, en de voedseldroger.

Met het brood ben ik verder gaan experimenteren. Het brood van vorige week was weliswaar heel mooi luchtig, maar ook heel zuur. Korter laten rijzen zou het minder zuur moeten maken. Dus in plaats van eind van de middag, heb ik gisteravond rond negen uur het deeg gemaakt. Toen ik vanochtend vroeg naar de wc was geweest, heb ik even gespiekt hoe goed het gerezen was. Het deeg was ongeveer verdubbeld in formaat! Ik heb gelijk het deeg gevormd en in de broodvorm gedaan. Dan kon het vast verder gaan rijzen. Na nog weer drie uur rijzen is het de oven in gegaan. Het resultaat was ietsje minder hoog, maar niet zuur! Dus dan weet ik het nu: acht uur voor de eerste rijs, drie uur voor de tweede. Beide op kamertemperatuur. En dan zullen die tijden vast weer veranderen als het zomer wordt…

Na de lunch zijn we naar buiten gegaan. De nachthokken zijn weer schoon, de badjes van de eenden ook. Luc vond dat het gaas van de eerste eendenren wel weg kon. We sluiten ze daar nu toch niet meer in op. Bovendien kwamen er dan een paar palen vrij, waarvan we er twee konden gebruiken voor een steuntje voor twee te verplaatsen Japanse wijnbessen. Die struiken had ik donderdag al flink gesnoeid, zodat ze hanteerbaar zouden zijn.

De stekelige takken had ik in eerste instantie klein geknipt en op de composthoop gedaan. Maar de kans dat die stekels ons gaan prikken als de compost klaar is, is zeer groot. Ik heb dus de groene container van stal gehaald (die gebruiken we verder niet), en daar alle wijnbes en bramensnoeiwerk in gedaan.

Het oude eenden nachthok hebben we uit de tuin gehaald, en in het lege deel van het houthok gezet. We weten nog niet wat we ermee willen, en daar staat ie voorlopig wel goed.

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Tuin, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op De twaalfde van de twaalfde…

  1. Roelien schreef:

    Tegelen om een hoek en ook nog leidingen: het lastigste en tijdrovendste deel.
    Wodan en Victor lijken al een stuk relaxeter op het filmpje.

Reacties zijn gesloten.