De vloeren in de slaapkamers

De groene vloerbedekking in de slaapkamers heb ik in banen gesneden en los getrokken. Het zat gelijmd op van die groene onderplaten. De vloerbedekking van beide kamers vulde onze aanhanger helemaal. En de groene onderplaten ook. Die aanhangerlading staat klaar om weg gebracht te worden. Vanochtend heb ik de vloerbedekking weggebracht.

De planken vloer in de tussenkamer ziet er best netjes uit. Is ook geverfd, en de plek van de fundering van een haard is ook zichtbaar. Dit is precies aan de andere kant van de muur dan waar nu de haard zit.

In de slaapkamer ligt een extra laag op de planken, van spaanplaat. Oud spaanplaat.

In de hoek, waar voorheen een toilet zat, was de vloer opgevuld met balkjes. Het was direct duidelijk dat het mierennest dat we de afgelopen twee jaar op deze plek op de buitenmuur zagen, er nog steeds zit. Waarom we ze nu buiten nog niet gezien hebben weet ik niet. Maar het nest zit er nog steeds. Nou ja, we hebben er mierenpoeder in gestrooid en ik ben er met het breekijzer doorheen geweest, dus het is wel een aflopende zaak…

Vanmiddag toen Luc thuis kwam hebben we het restant spaanplaat losgemaakt. Luc kwam ook een plank tegen waar hij zo doorheen sloeg met het breekijzer. Die blijkt helemaal aangetast door houtworm.

De planken waar deze vloer uit bestaat zijn veel meer een samengeraapt zootje. Langs de randen bij het raam en de muur met de tussenkamer zijn wat restanten van dezelfde verf als in de tussenkamer te zien. En in de hoek bij het mierennest is een deel geel geverfd.

Als je het gat op bovenstaande foto’s inkijkt, zit er links een stuk gemetselde muur onder de vloer. Waar dat dan voor geweest is?

Morgen kan ik twee ritten naar de stort doen. Eén met de groene platen, die zitten al in de aanhanger. En dan nog een ritje met de stukken spaanplaat.

Dit bericht is geplaatst in Sloopwerk, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.