De zolder, de tuin en een kippenfilmpje

Dit weekend kreeg ik te horen dat ik hoognodig mijn blog weer eens moest bijwerken, aangezien Luc vertelde over het werk aan de zolder, en dat was nog niet op deze site terug te vinden. Nou ja, dan moet ik dat maar eens doen!

De rij isolatie voor het muurtje zit er in, en er is ook een begin gemaakt met het eerste schuine deel. Luc had hulp van een buurman, die aangaf met alle plezier nog meer avonden te komen helpen. Samen met mij heeft Luc een stuk vooruit gewerkt met het plaatsen van plankjes tussen de sparren, zodat de isolatieplaten gemakkelijker bevestigd kunnen worden. Al doende kwamen we actieve houtworm tegen. En aangezien we de sparren helemaal weg gaan werken, besloten we om toch maar een bestrijdingsmiddel op het hout aan te brengen. Dit is zover klaar voor de voorkant, zodat we nu verder kunnen met het aanbrengen van hetzij plankjes, hetzij isolatieplaat.

Van mijn familie kreeg ik dit weekend diverse planten mee. Die heb ik vanochtend in de grond gezet. Een paar Acantus stekjes bij het ene Acantusplantje dat we al in de voortuin hadden. Verder winteraconiet:

En daslook en schoenlappersplant.

Het bosplantsoen langs de oprit wordt steeds interessanter!

Tot slot heb ik nog een kippenfilmpje voor jullie. De eerste sinds onze toom gehalveerd is. Overigens is de cream legbar die naar de overburen was gegaan, terug gekomen. Ze was daar niet op haar plek.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin, Zolder. Bookmark de permalink.