Dekvloer

We hebben geluk, de dekvloer in de kamers kan nog net voor de bouwvak gestort worden. Woensdag gaat het gebeuren, en degene die het gaat begeleiden kwam gisteren even kijken hoe het erbij ligt.

We moesten met behulp van purschuim ervoor zorgen dat het beton niet onder de noppenplaten kan komen. Dus langs alle randen moet een beetje pur komen. Dat is vandaag gedaan. Bovendien hebben we met een paar balkjes de badkamer afgebakend. Deze soort beton (anhydriet) is namelijk niet geschikt voor in natte ruimten (omdat er kalk in zit). De badkamervloer gaan we zelf aanbrengen. Dit wordt een zandcementvloer.

De anhydrietvloer moet 5 weken drogen, voordat we er verder op kunnen bouwen. Hij is na 24 uur beloopbaar. We hebben bedacht dat we dan zover mogelijk de binnenmuren gaan afwerken. En elektra vernieuwen. Eind augustus kunnen we dan met de voorzetwanden aan de gang. Het is nu wel duidelijk dat terug verhuizen in het najaar niet gaat lukken. Ik hoop nu op december. Maar in hoeverre dat gaat lukken zal ook met de beschikbaarheid van een stukadoor te maken hebben.

Dit weekend zorgen we voor de kippen van de buren. Ik heb de gelegenheid te baat genomen om een foto te maken van de haan. Dat is immers de broer van onze hennen. Het is een mooie haan geworden, en ook heel zorgzaam naar de hennen toe.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.