Details van het nachthok en gordijnen

Deze week heb ik het achterste raam van kippengaas voorzien, zodat dat ook veilig open kan.

Vervolgens was er het probleem, dat de jongste hennen in de legnesten gingen slapen, in plaats van op stok. Ik had op internet al eens iets gelezen, hoe gordijntjes voor de legnesten de jonge dieren daarvan weerhouden. Bovendien schijnt het broedsheid te verminderen, omdat de hennen niet voor de legnesten staand, een stel eieren kunnen zien liggen. Ik ga ervan uit dat de twee hennen die de afgelopen jaren broeds waren én eieren hebben uitgebroed, volgend jaar ook wel weer broeds worden. Maar dat zullen we zien.

Ik heb dus gordijntjes voor de legnesten gemaakt. Of eigenlijk een soort lamellen.

Gelijk dezelfde avond zaten de jonge hennen netjes op stok.

Vandaag was het even wennen voor de eier leggers. Lichtbruine vond de weg, en heeft er een ei achter gelaten. Sussex snapte het niet, en heeft een ei gelegd in het groene nachthok. Kippen zijn van nature best nieuwsgierig, dus ik ga er van uit dat ze allemaal in de loop van de tijd de weg zullen vinden.

En toen ik dan toch aan het gordijnen naaien was, ben ik vandaag verder gegaan met de gordijnen voor de kruidenwerkplaats. Ik wil de ramen aan de achterkant ook kunnen bedekken (boven het keukenblok en in de hoek). En het raam van de zijdeur mag ook wel iets hebben om de zon buiten te houden als het warm is.

Luc heeft geholpen met de roede. En dit is het resultaat:

De komende week hoop ik de andere gordijnen af te maken. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Schuur. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Details van het nachthok en gordijnen

  1. Roelien schreef:

    De kippen zijn nieuwsgierig en slim, de eigenaren gelukkig nog meer!

Reacties zijn gesloten.