Diverse klussen en een grote aankoop

Het was met name zaterdag behoorlijk buiig. We zijn daarom begonnen met binnenwerk.

De voormalige doorgang van de logeerkamer naar (nu) de badkamer, was een tijd geleden al van gipsplaat voorzien, maar de gaten en kieren moesten nog gevuld. Dat is nu gedaan. Als het goed droog is, kan er behangen worden.

Daarna heeft Luc de gaten in de vloer van de kas met beton gevuld.

Aan het begin van de middag was het een paar uur mooi weer. Ideaal om de wildgroei van bramen in de rechter achterhoek van onze tuin aan te pakken. Ik had een ‘voor’ foto willen maken, maar dat is er bij in geschoten. Dus dan alleen de ‘na’ foto:

Vandaag (zondag) hebben we besteed aan het omheinen van de moestuinomheining met gaas. De eenden hadden namelijk zin in lekkere hapjes, en liepen zo door de grootste gaten tussen de stokken die er omheen staan. De tweejarige broccoliplanten zijn gekortwiekt, en de net gezaaide erwten en kapucijners zijn uit de grond gevist. Met het gaas eromheen kunnen ze nergens meer tussendoor. Hopelijk is dat genoeg om ze uit de tuin te houden.

Net voor de middag hebben we een schuttingdeel achter het volle deel van het houthok geschroefd.

Vanmiddag hebben we 16 tweedehands zonnepanelen opgehaald in Winschoten. De panelen zijn ongeveer net zo oud als de drie die we al hadden. Het formaat is anders, maar waarschijnlijk beter geschikt om op het dak van de kruidenwerkplaats te maken. Luc was al wat langer op Marktplaats naar tweedehands panelen aan het kijken. Het mooie van deze was dat het compleet met bevestigingsmateriaal en omvormer werd aangeboden. En dan ook nog dichtbij!

Ze moeten schoongemaakt, en dan komt de klus van het plaatsen en het aanleggen van de verbinding naar de meterkast. We leggen ze niet op het huis, omdat we nog niet weten hoe het met de dakconstructie is. Misschien kan het wel, maar daarvoor moeten we eerst de zolder aanpakken, en dat heeft even iets minder prioriteit.

Tussen al dit werk door kwamen er nog wat vrienden buurten, waardoor het niet alleen een productief, maar ook een gezellig weekend was!

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Klussen, Tuin, Van het gas af. Bookmark de permalink.

4 reacties op Diverse klussen en een grote aankoop

  1. Hetty schreef:

    Gefeliciteerd met de vondst en de aankoop!

  2. Roelien schreef:

    Goed zoeken doet vinden!!
    Dat geldt voor mens en dier. Wat een doorzetters zijn Victor en Wodan!

Reacties zijn gesloten.