Diverse klussen

Dit weekend geen werk aan de verbouwing. Het was tijd om andere dingen te doen. Zo heeft Luc aanpassingen gedaan aan de auto van de zaak, zodat de spullen gemakkelijker mee kunnen.

Verder heeft hij natuurlijk het kippenhok weer schoongemaakt, en gelijk een rooster voor het legnest van de broedende kip gemaakt. Want we moeten natuurlijk niet hebben dat de andere hennen daar een ei proberen te leggen terwijl er net eieren aan het uitkomen zijn. Als het goed is, gaat dat komende vrijdag gebeuren! Na diverse vergeefse pogingen om in het achterste legnest te komen, gaven de hennen het op en legden ze hun eieren in het voorste nest.

Ondertussen heb ik de tomaten en courgettes in grotere potten gezet. Het neemt steeds meer ruimte in! De paprika’s mogen nog iets groter worden voordat ik ze ga verpoten.

Verder waren we al een tijdje aan het nadenken over een naam voor het kippenverblijf. Toen we een naam bedacht hadden, vond ik dat er een tekening oid bij moest. Zaterdagavond deed ik een poging om zo’n tekening op een stuk hout over te brengen. Het zag er niet mooi uit. Luc stelde voor om alleen de naam op een bord te maken. Dat leek mij ook beter realiseerbaar. Ik ben dus op zoek gegaan naar een mooie letter die ook groot uit te printen was. Die heb ik afgedrukt, uitgeknipt en samen hebben we gekeken hoe ze leuk te rangschikken op de plank die Luc ervoor gevonden had. Toen we er tevreden over waren heb ik met potlood de randen gemarkeerd. Toen op zoek naar resten buiten-verf. We bleken meer te hebben dan gedacht. Ook ben ik er in geslaagd om mijn tekendoos terug te vinden, en daar zaten – zoals ik al dacht – penselen in. Ik heb de letters de gewenste kleuren gegeven. Als dat droog is ga ik de randen nog zwart maken, en dan het geheel in de blanke lak zetten.

Terwijl ik aan het verven was, heeft Luc nog weer een stukje laurierkers achter de kippenren gesnoeid en de takken versnipperd.

Oh ja, hij heeft ook nog de zijdeur van de kruidenwerkplaats verstevigd. Die viel namelijk bijna uit elkaar, wat niet bevorderlijk is voor het goed kunnen afsluiten van de deur.

En Luc heeft plankjes gezaagd waarmee ik nieuwe besteklade indelingen kan maken. Ik weet eigenlijk niet of ik dat al ergens geschreven had. Ik heb de oude – te kleine – bestekladen vervangen door stukjes karton, om te kijken of die indeling goed werkt. We zijn er tevreden over, dus kan er nu van resthout een betere indeling gemaakt worden. Zo kost het wat tijd, maar geen geld. En dat is wel prettig, aangezien deze laden over een paar jaar toch zullen verdwijnen.

Al met al weer een vruchtbaar weekend!

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Klussen, Schuur. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Diverse klussen

  1. Roelien schreef:

    Even niet verbouwen is wel fijn, leuke klussen weer.

Reacties zijn gesloten.