De weekenden vullen zich vaak met zaken die niet echt blog-waardig zijn. Dus ik zat eens te kijken wat ik tussendoor nog meer gedaan heb.
Al herstellende van de diarree heb ik diverse bessen en kersen geoogst. En Luc heeft jenever gehaald, zodat we er ’s avonds likeur van konden maken. Het is nog niet klaar, natuurlijk, want het moet een paar maanden staan, maar vruchten, suiker en alcohol zijn gemengd, en dat schudden we elke paar dagen een beetje, en verder hebben we gewoon geduld. Het geeft wél alvast een mooi plaatje:
Andere jaren maakte ik ook jam, maar ik heb nog zoveel staan van vorig jaar, dat het me niet zinvol leek om meer te maken. En wat betreft likeur heb ik (en sommige familieleden) de smaak te pakken, dus ik verwacht dat we dit wel op krijgen.
Qua vruchten komen nu nog de bramen en de vlierbessen. Ik heb bedacht dat ik daar wijn van ga maken. Ter voorbereiding ben ik al naar diverse recepten aan het kijken… 🙂