Droogte

Sinds ik op zandgrond woon heb ik nog niet zo’n droge zomer meegemaakt. De tuin heeft behoorlijk last van het gebrek aan vocht. De grote bomen houden zich (nog) goed. Ook de berk. Op andere plekken zie je dat berken al gele blaadjes beginnen te krijgen. Maar die van ons nog niet.

De populier begint aan meerdere volgende levens in de vorm van verse uitgroei aan de stam en aan wortels die kennelijk vlak onder de oppervlakte groeien. Er is opslag tot aan de moestuin!

Hieronder nog wat meer foto’s van droogte in de tuin.

Er zijn een aantal planten die water krijgen, afgezien van de planten in potten. De rododendron, omdat die net dit voorjaar verplaatst is en het behoorlijk moeilijk heeft, en de planten in de moestuin.

We hebben ons een nieuwe pomp voor de bron aangeschaft. Luc had vorig jaar al van alles geprobeerd om de oude weer aan het werk te krijgen, maar het wilde niet lukken. En hij kon er ook niet goed achter komen wat het probleem was. We hebben een minder zware pomp gekocht, geschikt voor één waterpunt. Dat is een stuk goedkoper, en meer hebben we ook niet nodig.

Het water uit de bron is behoorlijk koud. Daarom pompen we het in de blauwe regenton. Dan kan het een nacht en een dag opwarmen voordat we het bij de planten gieten.

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.