Een andere haan …

De buren benaderden ons: of we hanen willen ruilen. Die van hen is agressief naar iedereen behalve de buurman. Hij is de vaste verzorger. Met een tip van de buurman hoe de haan ervan te overtuigen om uit je buurt te blijven, ben ik daar het hok in gegaan. Dat ging goed.

Dus, gisteravond hebben we gelijk de wissel maar gedaan. De hanen zijn in het donker bij hun nieuwe hennen gezet. Vanochtend bleef de haan in eerste instantie wat onzeker op stok zitten. Ik doe altijd bij binnenkomst in de schuur het licht aan. Dan de deur naar de ren open, en dan gaat het gevogelte naar buiten. Ik pak dan wat graan en loop buitenom naar de ren.

Ik heb het licht maar uit gedaan, zodat haan uitgenodigd zou worden door het licht wat via de kippendeur naar binnen komt om daar ook heen te gaan.

Het duurde wel een tijdje, maar toen kwam hij er dan toch aan. Met enigszins opgezette veren dribbelde hij van kip naar kip. Meestal gaan ze hem uit de weg, soms wordt even weerstand geboden. Maar de haan is verreweg het grootste dier, dus de hennen kiezen eieren voor hun geld en geven hem de ruimte. Na een tijdje kalmeerde hij en begon hij ook te eten. Het lijkt me een prima start. En we zien wel hoe het verder gaat.

Verdorie …. weer geen kippensoep!

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.

2 reacties op Een andere haan …

  1. Alie schreef:

    Dat is een mooie haan Anke!
    Jammer van de soep.

  2. Anke schreef:

    Dank je 🙂

Reacties zijn gesloten.