Een beetje buiten bezig

Zo rond de kerstdagen hebben we her en der wat aan gerommeld.

We hadden een takken hakselaar gekocht, en die hebben we uitgeprobeerd. Hij is alleen geschikt voor echt kleine takken. Maar daar hebben we er genoeg van. De iets grotere gaan op de takkenril achterin de tuin, en de dikkere laten we drogen: daar kunnen we mee stoken.

Verder hebben we vuurtje gestookt in de buitenkachel die achtergebleven was.

Woensdagavond hebben we een lokale lekkernij gemaakt: spekkendikken.

Een zoet beslag (met anijs en stroop), waar stukjes spek en droge worst in gelegd worden. Dit geheel moet garen in een wafelijzer. Voor ons beiden niet iets waar we naar uitkijken volgend jaar. Maar er zijn veel mensen die het lekker vinden.

Vanwege de baklucht waren we buiten gaan zitten. Met de kachel er naast, en goed dik aangekleed hebben we het ongeveer 2 uur weten uit te houden. Het beslag was nog niet op, maar we zijn wel gestopt. Het werd te koud.

Ik ben begonnen met het verven van een achtergebleven stoel, en een plank die we in de woonkamer willen gebruiken. Als het klaar is plaats ik foto’s.

Een andere klus waar we mee begonnen zijn is het leeghalen van de grote schuur. Al het bruikbare materiaal bewaren we. Dat scheelt straks weer als de schuur ingericht kan worden nadat het dak vervangen is. Op de linkerfoto zie je de paarse en blauwe binnen afwerking van de muren. Op de rechterfoto hebben we die binnen afwerking weg gesloopt van een deel van de muur. Nu kan er weer licht door de ramen de schuur in komen! We hebben er nog heel wat te gaan. Er zit piepschuim tussen. En een deel van de wanden heeft vezelplaat, het grootste deel gipsplaat. Het plafond ook. Het is afwachten in hoeverre het lukt om deze platen er heelhuids af te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.