Een beetje schuiven met meubels

Nadat Luc zaterdag een boom bij een familielid had weggehaald, hebben we vandaag besteed aan het inrichten van het voormalig kantoortje, en het veranderen van een hoek in de keuken, wat dan weer effect had op de hal en de woonkamer.

Ik kan er van alles over schrijven, maar de foto’s zeggen waarschijnlijk net zoveel.

Voormalig kantoor is nu een logeerkamer:

Er moet nog een stopcontact in de buurt van het bed komen, voor een lampje. En her en der nog wat kleine dingen. Maar de vloerbedekking ligt, zodat de spullen er weer in konden. Voordat we de vloerbedekking hebben gelegd, hebben we de wat poederige vloer gefixeerd met spul wat we nog hadden staan. Het was op terpentinebasis, en ik had me niet gerealiseerd dat dat enorm zou stinken. De ergste lucht is er nu, na een halve week, uit, maar het is beter om voorlopig regelmatig het raam en de deur een beetje open te zetten. Afgezien daarvan ben ik blij dat het zo ver klaar is.

Het is de tijd van het jaar dat we de Rayburn in de keuken dagelijks aan hebben. En dan is het in de keuken heerlijk warm. In de kamer is het niet koud, maar als je uit de warmte van de keuken komt, is het wel wennen.

Ik had bedacht dat ik de fauteuil in de keuken wilde hebben, maar het grote dressoir zou dan in de weg staan. Samen bedachten we dat die ook wel in de hal kan staan. De hoge bruine kast daar komt bij een vriendin vandaan, en heeft voor ons geen emotionele waarde. Zij wil hem wel terug, als ze ergens in de loop van het komende jaar gaat verhuizen. Wij hebben in de kruidenwerkplaats ruimte gemaakt om hem zo lang op te slaan, zodat wij wel verder konden met onze plannen. In de keuken is nu behalve de fauteuil ook het kleine eikenhouten dressoir gekomen. In de kamer is er nu ruimte voor mijn spinnenwiel. Hopelijk ga ik nu vaker eens een kwartiertje spinnen. Dan komt de wol ook op. En dan nu de foto’s:

Dit bericht is geplaatst in Inrichten, Keuken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een beetje schuiven met meubels

  1. alie schreef:

    Weer een druk weekend.De boom,meubels!
    Wat staat ome Jan mooi in de hal.alie

    • Anke schreef:

      Druk, maar we zijn heel tevreden. De katten beginnen al te wennen aan dat ze nu in de hal hun eten krijgen. 🙂

Reacties zijn gesloten.