Een beukenhaag

Als onderdeel van het veranderen van de voor/zijtuin, hebben we een beukenhaag geplant.

Vorig weekend hebben we in Finsterwolde de planten gehaald. Die hebben ingekuild op de plek van de prunus, tot het weer weekend was. Gisteren was het mooi weer. Eerst hebben we zoveel mogelijk planten en wortels uit de strook grond gehaald waar de heg in moest komen. Vervolgens is Luc een geul gaan graven. Toen hij halverwege was, zijn we planten in de geul gaan zetten. Een paar scheppen eigen compost erop, en toen de grond die eruit kwam weer in de geul. De dag was een heel eind gevorderd toen dit er in zat, en we voelden onze lijven ook flink.

In de loop van de avond knapte dat gelukkig weer flink op, zodat we voorzichtig optimistisch waren over de kans dat we vandaag de tweede helft konden doen.

Het was heel ander weer vanochtend, bewolkt en een graadje warmer. En er werd regen verwacht. Maar daar hebben we ons niet door laten weerhouden. Om negen uur begonnen, om twaalf uur zat het er in. En dit is het resultaat:

Ter hoogte van het gaas hebben we de planten de hoogte van het gaas gegeven, de rest is een stuk lager: net iets hoger dan de buis.

Het is overigens een roodbladige beuk. Tenminste, dat willen we en zo is het aan ons verkocht. De tijd zal leren of het klopt! 🙂

Dit bericht is geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink.

6 reacties op Een beukenhaag

 1. alie schreef:

  Dat is mooi!
  Weer een heel werk geweest! Bedankt voor de foto’s.

 2. Hetty schreef:

  Wat leuk zo’n foto van de voorkant. Het huis ziet er toch een heel stuk beter uit dan toen jullie er gingen wonen!
  En een prachtig idee om er een beukenhaagje neer te zetten. Het hele jaar mooi.

  • Anke schreef:

   Het was al weer een tijd geleden dat ik een foto van de voorkant had gemaakt. Dit was een goede gelegenheid. 🙂

 3. Roelien Swiers schreef:

  Dat ziet er fantastisch uit. Eer van jullie harde werk!

Reacties zijn gesloten.