Een dagje tuin

De dag begon heel mooi vandaag, dus kozen we ervoor om wat werk in de tuin te doen.

Gisteren waren er een aantal struiken aangekomen (Luc had ze opgehaald), en die kunnen nog niet op hun definitieve plek. Daarom hebben we ze opgekuild. De vuurdoorn, die er ook bij zat, is wel direct op de goede plek geplant: tegen het grijs gestucte stuk muur aan de achterkant van het voorhuis, naast de oprit.

Verder heeft Luc het resterende zand, dat nog altijd onder een zeil op de oprit lag, naar de kippenren gebracht. Om het heen en weer lopen gemakkelijker te maken, hebben we de kippen de vrijheid gegeven.

Het zeil hebben we te drogen gehangen over de waslijnen. Helaas braken de lijnen af, zodat we eerst nieuwe lijnen moesten bevestigen. Gelukkig hadden we nog wat waslijn liggen. Er moet nog 1 lijn bij, maar dat komt later wel. Het zeil was een paar uur later al droog, dus die ligt al weer binnen, voordat het begon te regenen.

Het nachthok van de kippen is ook weer schoon.

Wat hebben we nog meer gedaan, … O ja, we hebben de appelboom gesnoeid. Ik had onderaan al het een en ander weggehaald, nu is er ook een dikke tak bovenin nog weg gehaald. Eerder in de week had ik de perenboom ook al gesnoeid.

In de tijd dat de kippen buiten waren heb ik af en toe wat gefilmd.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok), Tuin. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een dagje tuin

 1. Hetty schreef:

  De vuurdoorn moet nog een beetje groeien…

  • Anke schreef:

   Een beetje maar 😉
   En er moet nog een klimrek aan de muur, zodat we hem kunnen leiden.

Reacties zijn gesloten.