Een doorgang dichtgemaakt

De mensen die de verbouwing al vanaf het begin volgen, weten vast nog wel dat er een doorgang was tussen de logeerkamer en de slaapkamer. Althans, die zat achter het gipsplaat weggewerkt, en hebben we vorig jaar in december in de logeerkamer te voorschijn gehaald. Het idee was toen om er een deur in te zetten en die dan in het nieuw te maken gangetje uit te laten komen.

Maar de plannen veranderden. Wat eerst alleen een toilet zou worden is nu een serieuze badkamer geworden, en de deur zou dan in de badkamer uitkomen. En dat willen we niet. Hij moest dus dicht. Dat hebben we dit weekend gedaan!

Zaterdag hebben we eerst nog weer een laag hennepblokken in de voorkamer gelijmd. Toen het oude kozijn uit de doorgang gehaald. Dat was even spannend, omdat er een flinke scheur in de muur boven de deur zit. Maar gelukkig bleef het allemaal zitten.

Omdat de plaat waarmee het gat tijdelijk dicht gemaakt was, aan het kozijn vast zat, moest dat er ook uit. Op de foto kijk je nu tegen de achterkant van de kledingkast aan. We hebben er wat kleden over/om gehangen om het stof een beetje tegen te houden. Dat is ook een beetje gelukt. 😉

Daarna is de eerste laag gipsblokken met cement op de ondergrond vast gezet.

Dit moest een nacht over drogen, dus namen we de middag vrij. Die hebben we gebruikt om ons verder te oriënteren op wat voor soort vloer we in de kamers willen hebben. Vinyl (Novilon) hoort nu ook bij de opties. En in de woonkamer gelijmde pvc stroken. Tegels zou ook nog steeds kunnen, maar vinden we op dit moment minder interessant.

Zaterdagavond is de haan van 6 maanden oud geslacht. Kunnen we weer kippensoep maken!

Vandaag is de doorgang verder dicht gemaakt.

Dat was aan het einde van de ochtend al klaar. We hebben het erbij gelaten, omdat onze lijven het welletjes vonden.

In de middag hebben we diverse kleine klusjes gedaan, zoals met de stofzuiger door het huis, het leeghalen van wat dakgoten en sap gemaakt van de peren (en 2 potjes peren op suikerwater om uit te proberen).

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Kippen(hok), Voedsel, Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een doorgang dichtgemaakt

  1. Roelien schreef:

    Jullie hebben je weer niet verveeld!!

Reacties zijn gesloten.