Een doorgang

Na onze vliegende start gisteren met de logeerkamervloer, is het nu wachten op het drogen van de vloer. Een nadere inspectie van de vloer maakt de locatie van de natte plek mystrieuzer. Het is nl niet de laagste plek van deze vloer, eerder de hoogste. We overwegen nu om de betonvloer daar open te breken.

Maar daar moeten we nog wat moed voor verzamelen, en in de tussentijd heb ik Luc ervan kunnen overtuigen om de doorgang tussen de logeerkamer en onze slaapkamer nader te bekijken. In beide kamers zit er gipsplaat direct onder het behang. We vroegen ons af of de oude deur er nog in zou zitten.

Het antwoord daarop is: nee. Helaas.  Het kozijn zit er nog wel in. Achter het gips zat een stuk glaswol. En daarachter kijk je nu tegen de gipsplaat van de slaapkamer aan.

Het idee is nu om er opnieuw een deur in te zetten. Na de verbouwing van het voorhuis komt deze doorgang in een gangetje uit. We kunnen dan alsnog beslissen of we die doorgang gaan gebruiken. Mocht het huis ooit verkocht moeten worden, dan is het geschikter voor een gezin. Er zitten dan nl 3 slaapkamers aan één gangetje, waar ook een toilet aan zit.

Er was een stuk reclamefolder gebruikt bij het dichtmaken van de doorgang, Wat precies het nut ervan was, is mij niet duidelijk. Het leuke is echter dat we aan de datum van de folder kunnen zien dat dit deel van de verbouwing vrij snel na de aankoop door de familie Hilbrands gedaan is.

Dit bericht is geplaatst in Historie huis, Logeerkamer. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Een doorgang

  1. Hetty schreef:

    Ontdekkingsreis!

Reacties zijn gesloten.