Een hogere schoorsteen en tuinwerk

Vrijdagmiddag was er tijd om de schoorsteen van de Rayburn hoger te maken. En er is een T-stuk buiten, onderaan het rookkanaal gekomen. Daar kan de onderkant van los, zodat je gemakkelijk de schoorsteen kunt vegen. Er moest een extra steun komen, omdat de pijp nu een meter langer is. Hij is nu ook zichtbaar vanaf achter het huis.

Vandaag zouden we met grondwerk aan de gang, maar het had flink gevroren, dus dat ging even niet door.

In plaats daarvan heeft Luc een nieuw blik geschikt gemaakt om de eenden waterbak in hun hok vorstvrij te houden. En ik heb alle rollen tuingaas een plekje in de kruidenwerkplaats gegeven, zodat de motorgrasmaaier onder het afdak naast het eendenhok past. Nu staan alleen de fietsen nog in het kleine schuurtje. En die kunnen zo de kruidenwerkplaats in.

Vervolgens zijn we coniferen gaan snoeien. Dat is een noodzakelijke actie voordat we het kleine schuurtje kunnen slopen. Een voor en na foto:

De laatste klus van de dag was het weghalen van de klinkers en de afsluitbanden naast het huis. Grond verplaatsen hebben we niet meer geprobeerd, maar dus al wel een stukje van de voorbereidingen. Of we dit weekend nog grond gaan verplaatsen, zal mede afhangen van hoe het weer morgen is.

Dit bericht is geplaatst in Schuur, Tuin. Bookmark de permalink.