Een hondenkussen …

Wat? Een hondenkussen? Jazeker! We zijn om ons heen aan het kijken voor een hond als uitbreiding van ons gezin. In de tussentijd heb ik me vast nuttig gemaakt door een lekker kussen voor onze toekomstige huisgenoot te maken.

Ter oriëntatie heb ik op Pinterest rond gekeken. Ik zag er kleine ronde kussens, en grote rechthoekige kussens. Ik heb wel eens een rechthoekig kussen gemaakt. Ik vond de hoeken erg lastig. Vandaar dat ik bedacht dat een ovaal kussen een oplossing zou kunnen bieden.

Het is op zijn langst 95 cm en op zijn breedst 80 cm. Ik heb goede hoop dat een middenmaatje hond er wel op past. Als het toch een grote hond wordt, dan verzin ik er nog wel wat op.

Maar goed, je wilt natuurlijk zien hoe het kussen geworden is:

Zo dus. Midden in de onderkant zit een lange rits (die had ik nog liggen). De blauwe stukken komen allemaal uit spijkerbroeken die ik vorig jaar bij In Balans had gekocht toen ik de sprei ging maken. De bruine stof en de stof met bloemetjes zijn restanten van stof waar ik rokken van gemaakt had.

De binnenhoes is gemaakt van een oud hoeslaken, de vulling komt uit een stel oude kussens, die ik 25 jaar geleden (of langer) had gekocht als rugleuning voor mijn van pallets gemaakte tweezitsbank.

Voor de leuk nog een paar foto’s van tijdens het maken:

Als je graag wilt dat ik een beschrijving van het naaien toevoeg, roep maar. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Creatief, Huisdieren. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een hondenkussen …

  1. Roelien schreef:

    Mooi Anke!!

Reacties zijn gesloten.