Een koof en tuinwerk

De koof voor in de badkamer is klaar! Hij moet nog drogen, waarna hij vast gekit kan worden. Maar hij staat al op z’n plek:

Terwijl Luc met de koof bezig was, ben ik vast begonnen met wat klussen in de tuin. De kruidenborder bij de kruidenwerkplaats is opgeschoond. En vervolgens heb ik het over het pad groeiende gras van het aangrenzende grasveld weggehaald.

Samen hebben we een begin gemaakt met de omheining van de moestuin. Dit doen we met wilgentakken. Alle takken die we hebben zijn nu in meter stukken gezaagd. Eén kant heeft voldoende staken in de grond. We willen nog iets doen met de bovenkanten. Ze moeten op een of andere manier aan elkaar gemaakt. We dachten eerst met dunne wilgentakken, maar dat is lastig om mooi te krijgen. Nu overwegen we sisaltouw.

Vandaag heb ik ook de peer, appel en pruim gesnoeid. Voor de appel had ik wat hulp nodig, want daar is een flinke tak uit gekomen.

We hebben de kippen ook nog weer een paar uur in de moestuin laten lopen. De eenden deden in eerste instantie hun best om de kippen weg te jagen. We hebben ze maar even aangemoedigd hun eigen gang te gaan. En zolang er geen kip per ongeluk bij hen in de buurt kwam, hielden ze zich wel afzijdig. Maar ja, af en toe dwaalde de een of andere hen toch wat te dicht naar de eenden toe, en dan werd de achtervolging in gezet.
Kort na de middag ging al het gevogelte in ruststand. De kippen hebben we toen hun ren maar weer ingelokt. Dan kon Fem ook weer naar hartenlust in de achtertuin rondlopen.

De eenden hebben een favoriete plaats om te rusten: voor de deur van de kippenren:

En zolang ik me rustig hield, kon ik op een paar meter afstand blijven zitten.

Fem was enorm geïnteresseerd in de kippen die een stofbad namen in het oude konijnenhok. Ze begon zelfs al wat te graven. Er liggen langs een groot deel van de ren stenen, maar niet helemaal om het konijnenhok. Nu wel. 😉

En omdat we toch met stenen aan het slepen waren, hebben we het modderige en uitgesleten deel onder het hekje ook gelijk maar van een paar tegels voorzien:

Dit bericht is geplaatst in Huisdieren, Kippen(hok), Voorhuis isoleren en verbouwen. Bookmark de permalink.