Een kuiken!

De broedse kip heeft vandaag 1 kuiken te verzorgen gekregen.

Gisteren probeerde er ook al een kuiken uit het ei te komen, maar dat wou niet echt lukken. Aan het einde van de middag heb ik de schaal eraf gehaald. Maar het beestje was al zo uitgeput, dat hij/zij het niet overleefd heeft.

In het tweede bruine ei was gisteravond heel zacht getik te horen. Het witte ei was helemaal stil.

Vandaag was er een klein barstje in de bruine schaal. We besloten het diertje direct maar uit de schaal te halen, omdat het ernaar uitzag dat anders iets soortgelijks als met die van gisteren zou gebeuren. Het was een zielig hoopje kuiken, die weliswaar piepte, maar verder geen pogingen deed om te kruipen of wat dan ook. Maar goed. Onder de moeder gestopt, en aan het werk gegaan. Aan het begin van de middag zei Luc dat ik maar beter kuikenmeel kon gaan halen, omdat het diertje goed opgedroogd was en ook wat actiever werd.

Toen ik terug was met het kuikenmeel hebben we moeder en kind naar het voormalige konijnenhok verplaatst, en de deur van de ren dichtgedaan. De andere hennen waren heel nieuwsgierig, maar het leek ons beter eerst de dieren maar gescheiden te houden. Zo is het favoriete legnest ook weer beschikbaar voor de andere hennen.

Tot slot nog een foto van toen het kuiken net een beetje begon op te drogen.

Dit bericht is geplaatst in Kippen(hok). Bookmark de permalink.

2 reacties op Een kuiken!

  1. Roelien schreef:

    Wat een leukerd!!!

  2. Anke schreef:

    Lief hè 🙂

Reacties zijn gesloten.