Een nieuw dak voor de kippenren (en iets met kerst en de Rayburn)

Het weer was redelijk, zowel gisteren als vandaag, dus zijn we aan de slag gegaan met het overdekken van de kippenren. Met schapengaas.

Het was wat puzzelen, helemaal omdat we minder balken hadden dan we nodig dachten te hebben. Maar het is zo ook gelukt. Rond lunchtijd waren we klaar.

Na de lunch zijn we met kerstversieringen aan de gang gegaan. Luc heeft de lichtslangen om het huis opgehangen. Ik ben binnen aan de gang gegaan. Met coniferentakken heb ik – net als vorig jaar – de schoorsteenmantel versierd. Lampjes erin en wat andere dingen, en toen was ie klaar. Op de schoorsteenmantel staat een lege wijnfles met een ‘rieten’ onderkant. Het is geen riet, maar ik weet niet wat wel. Misschien maisblad ofzo. In deze fles heb ik een tak met zaaddozen van de Kardinaalsmuts gezet. Ziet er leuk uit.

Daarna heb ik van berkentwijgen een krans gemaakt en die een beetje versierd met groen uit de tuin. Die hangt nu aan de voordeur. De ster die daar de afgelopen jaren hing, hangt nu voor een raam van de kruidenwerkplaats.

Verder heb ik met coniferen een groene slinger langs de trap gemaakt, en in de vensterbank van de logeerkamer en de kruidenwerkplaats wat neergezet.

In de keuken hangt de slinger met kunst dennentakken, met lichtjes en ander leuks er in.

De hele middag heb ik de Rayburn gestookt, en vanavond hebben we er onze maaltijd op/in bereid: worteltaart. De oventhermometer die er op zit, geeft de temperatuur in graden Fahrenheit. Dus dat is even omrekenen. Halverwege de baktijd heb ik even gekeken, en dat was maar goed ook, want de bovenkant begon al zwart te worden. Toen het rooster wat lager in de oven gezet, en weer door. Het smaakte goed!

Overigens hebben we gewoon in huis gegeten. Het is echt een fornuis, en minder geschikt om een ruimte te verwarmen. Zeker zo’n grote ruimte als de kruidenwerkplaats. Het warmt wel op, maar het wordt lang zo warm niet als met de kachel die we eerder hadden staan.

Gelukkig is onze keuken een stuk kleiner. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we de keuken prima kunnen verwarmen met de Rayburn.

Dit bericht is geplaatst in Buitenkant huis, Creatief, Kippen(hok), Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een nieuw dak voor de kippenren (en iets met kerst en de Rayburn)

  1. Roelien schreef:

    Mooie creatieve kerstversieringen!!

Reacties zijn gesloten.