Een nieuw hek en tweedehands stoelen

Deze week hebben we het nieuwe hek gebouwd.

Het oude hekje heeft een nieuwe plek gevonden bij de ingang naar de moestuin.

De toegang tot de kruidenwerkplaats is nu een stuk ruimer. Op de foto’s hieronder zijn de contouren te zien van de bestrating die we willen aanleggen.

Maar de realisatie van de bestrating moet even wachten, aangezien we eerst een paar dagen weg geweest zijn, en nu is het erg nat.

Vandaag was het eerst tijd voor het verwerken van de peren. Ze waren wel zo ongeveer rijp, en er waren er ook nogal wat met plekjes. We hebben er daarom sap van geperst. En van dat sap gaan we cider of perenwijn maken. We hebben een tweetal grote glazen gistflessen gekocht, en een extra waterslot. En die zijn nu gelijk in gebruik genomen. We doen het gewoon net als met de appels. Geen idee of dat gaat lukken, maar ach, wie niets probeert leert ook niets… 😉

We hebben beide gistflessen maar naar een hoek van het dressoir verplaatst, aangezien het plankje boven de verwarming te klein werd.

Vandaag hebben we ook (via marktplaats) een viertal stoelen gekocht voor bij de keukentafel. Ze zijn hetzelfde type als die we in de woonkamer bij de eettafel hebben staan. Daardoor konden we onze eigen oude grijze stoelhoezen gebruiken. Hoewel het maar amper paste. Deze stoelen zijn ook een fractie hoger (wat wel fijn is). Er zaten witte hoezen bij. Die liggen in de kast. Als we de keuken verbouwd hebben, kunnen we die hoezen verven in een goede kleur, en dan hebben we lekker zittende stoelen voor bij de Rayburn, in een mooie kleur.

Dit bericht is geplaatst in Keuken, Tuin, Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Een nieuw hek en tweedehands stoelen

  1. Roelien schreef:

    Dat is een mooi stevig hek geworden.
    We love marktplaats!

Reacties zijn gesloten.