Een nieuwe fauteuil en wat ander nieuws

Gisteren zijn we naar de kringloop in Veendam gereden om te kijken naar een fauteuil. Ik had eerder in de week al in Winschoten gekeken, maar niets geschikts gevonden.

Gelukkig slaagden we wel in Veendam, en voor €22,50 namen we de stoel mee. Hij heeft wat versleten plekken op de armleuningen, maar daar heb ik al wat voor gemaakt.

Het is zo’n stoel die achterover kan en dan komt er aan de voorkant een voetensteun te voorschijn. Het kleedje op de zitting is voor Fem. Die had zaterdagmiddag al, toen ik naar het museum was, de stoel in beslag genomen. En aangezien ze soms zodanig zit te soppen dat er op de stoel een natte plek ontstaat, leg ik liever een handdoek oid in de stoelen waar ze graag ligt.

Vrijdagavond hebben we de tweede gistingsfles met rode wijn, en de eerste van de witte wijn, overgedaan in flessen. We hadden niet genoeg echte wijnflessen, dus de rode is in sapflessen met beugelsluiting gegaan.
We hebben ze ook geproefd: de rode wijn was in vergelijking met een maand geleden duidelijk van smaak verbeterd, maar nog steeds niet van een kwaliteit om zo te drinken. Deze is zo waarschijnlijk wel geschikt om gluhwein van te maken. Dan komen er kruiden in, en kan ie eventueel ook gezoet worden.
De witte wijn viel erg tegen. De smaak is heel erg muf. Maar, we laten hem gewoon een week of zes staan, en dan proberen we het weer.
Nu is er nog één gistingsfles met witte wijn. Die hadden we nog niet eerder overgeheveld, om de droesem onderin kwijt te raken. Dat hebben we deze avond ook gedaan. Waarschijnlijk kan ie komend weekend al wel in flessen.

Vandaag is Luc weer een stukje verder gekomen met het houthok:

En toen was er alweer een week(end) voorbij. 🙂

Dit bericht is geplaatst in Haardhout, Inrichten, Voedsel. Bookmark de permalink.